Educatie
Cadrele didactice primesc vești noi: au început înscrierile pentru Bursele ANIS 2020
Cadrele didactice au primit vești excelent astăzi. A treia ediție a programului inițiat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS a demarat astăzi, 26 mai înscrierile. Termenul limită de depunere a proiectelor este 15 septembrie. Află mai multe detalii din rândurile următoare.
Cadrele didactice primesc vești noi: au început înscrierile pentru Bursele ANIS 2020
ANIS este un program prin care companiile de tehnologie din țara noastră vor susține cadrele didactice tinere în integrarea tehnologiilor noi în programa universitară. Cadrele didactice vor integra de asemenea, metodele inovative de predare în programa universitară. Termenul limită de depunere a proiectelor este de 15 septembrie.
„Educaţia este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS încă de la înfiinţarea Asociaţiei. Prin acest program încercăm să balansăm presiunea pe activitatea de cercetare din universităţi cu nevoia de actualizare permanentă a curriculei şi de implementare a unor metode de predare moderne.
Practic, programul Bursele ANIS reprezintă încercarea industriei de IT de a veni în sprijinul mediului educaţional din România prin recompensarea oamenilor excepţionali din spatele catedrelor”, conform Gabriela Mechea, director executiv ANIS.
Condițiile pentru a fi eligibili sunt următoarele:
- candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar
- vârsta nu trebui să depășească 40 ani
Cursurile propuse de ANIS sunt în domeniile:
- Big Data
- Cybersecurity
- Inteligenţă Artificială (AI)
- Machine Learning (ML)
- Fintech
- HealthTech
- Tech for All
La această ediție vor putea participa și asistenții universitari. Aceștia pot veni cu idei de actualizare a laboratorului cu acordul cadrului didactic titular. Premiul se va împărți între cei doi, iar asistenții universitari vor primi minim 50%.
„Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe”, conform comunicatului citat.
Acest program a fost lansat în 2018 la inițiativa Asociației și se derulează la nivel național oferind sponsorizări de 5.000 euro. În primele două ediții se vor califica 22 de proiecte de la 17 facultăți din România.