Connect with us
Calendar Bacalaureat 2020 după anularea probelor de competențe orale

Educatie

Calendar Bacalaureat 2020 după anularea probelor de competențe orale

Calendar Bacalaureat 2020. Joi, 14 mai 2020 Guvernul României a decis să se anuleze probele de competențe pentru Bacalaureat 2020. Bacalaureatul în acest an a suferit mai multe modificări până în prezent datorită pandemiei și măsurilor de protecție. Astfel calendarul bacalaureatului a suferit modificări. Află mai multe detalii despre modificările ce au intervenit în calendarul Bacalaureatului 2020.

Calendar Bacalaureat 2020 după anularea probelor de competențe orale

Potrivit edupedu.ro, calendarul Bacalaureat 2020 a fost modificat pentru a proteja atât elevii din anii terminali, cât și profesorii. S-au anulat probele de competențe, de aceea se vor susține doar probele scrise în cadrul examenului vieții.

Calendar Bacalaureat 2020

Astfel examenul de Bacalaureat 2020 va debuta pe 22 iunie cu proba la Limba și literatura română, urmat de examenul la Limba și literatura maternă pe 23 iunie, proba obligatorie a profilului pe 24 iunie și proba la alegere a profilului și specializării pe 25 iunie.

În ceea ce privește proba obligatorie a profilului vor exista două subcategorii:

  1. Examen la Matemtică – destinat absolvenților claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, absolvenților de filieră tehnologică, absolvenților profilului militar și al profilului pedagogic (specializare învățători-educatoare) încadrați în filiera vocațională;
  2. Examen la Istorie – destinat absolvenților profilului umanist din filierea teoretică și tuturor profilelor și specializărilor din filiera vocațională, cu excepția specializării învățători-educatoare;

În ceea ce privește proba la alegere a profilului si specializării absolvenții vor alege între următoarele materii în funcție de studiile urmate în timpul celor 4 sau 5 ani de liceu:

  1. Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;
  2. Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus;

Ieri Ministrul Educației, Monica Anisie a decis să anuleze susținerea probelor orale de Bacalaureat pentru a proteja elevii și profesorii, iar calificativele vor fi înlocuite cu mediile din liceu sau cu notele obținute în urma unor examene specifice.

Tot din cauza pandemiei, este foarte probabil ca elevii să nu mai vină la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru Bac, așa cum se stabilise inițial.

A doua sesiune de Bacalaureat

Elevii care rămân corijenți sau pică probele primei sesiuni de Bacalaureat vor putea re-susține examenele în sesiunea a doua. Până acum nu s-a publicat niciun calendar sau vreo procedură despre cum o să fie organizată a doua sesiune de Bacalaureat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top