Connect with us
Bacalaureat 2020 probele orale anulate, premieră în România

Educatie

Bacalaureat 2020 probele orale anulate, premieră în România

Bacalaureat 2020 elevii din clasele terminale au mai puține emoții anul acesta pentru că probele orale la BAC au fost anulate și vor fi echivalate cu media celor 4 ani de liceu sau 5 pentru elevii de la profesională. Ministerul educației a luat decizia de a nu mai obliga elevii să susțină examenul oral la BAC.

Examenul de Bacalaureat începe anul acesta pe 22 iunie cu proba scrisă la limba română. Cotinuă BAC-ul pe 23 iunie 2020, cu examenul la limba și literatura maternă, iar pe 24 iunie proba scrisă la materia obligatorie a profilului din liceul absolvit, conform calendarului.

Cum se va da examenul de Bacalaureat în 2020?

Examenul de Bacalaureat din 2020 se va da diferit față de anii trecuți. Distanțarea socială este modul care schimbă pe langă anularea probelor orale, modul în care se dă BAC-ul. Într-o sală de examen vor putea intra maxim 10 elevi, care vor fi supravegheați de un profesor care nu este de aceeși materie.

Lucrările vor fi semnate și stampilate de o comisie mai mică de profesori, în frunte cu președintele comisiei de examinare a bacalareatului din centrul de examen.

Dacă elevii nu vor încăpea toți în aceeași unitate școlară, desemnată centru de examen, aceștia vor fi repartizați la alte unități. Se caută soluții ca fiecare centru de examen sa poată primii numărul de elevi corespunzător liceelor din care provin.

Peste 187000 de elevi, conform edu.ro, sunt înscriși să susțină examenul de bacalaureat în 2020, iar asta înseamnă ca este nevoie de 18700 de săli de clasă unde vor putea susține probele scrise.

După fiecare proba, sălile de clasă vor fi dezinfectate cu biocide pentru a fi pregătite pentru următoarele evaluări.

ANTȚIE: Masca de protecție este obligatorie pentru fiecare elev și profesor.

Probele orale anulate

Premiera în 2020 este că la Examenul de Bacalareat probele orale la limba română, limba străină studiată și cea de competențe digitale au fost anulate. Elevii vor primii note în funcție de media ultimilor 4 ani de studiu. Prin urmare pe de o parte acest lucru dă o gură de aer elevilor, dar și blochează posibilitatea ca media bacalaureatului din 2020 să fie mărită.

În acest moment nu se știe nimic legat de sesiunea a doua a bacalaureatului din 2020. Rămâne ca Ministerul Educației să vină cu clarificări.

Rezultatele la Bacalaureat 2020

Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate pe celebrul site bacalaureat.edu.ro. Conform calendarului publicat de Ministerul Educației. Înscrierile la facultăți încă nu sunt clarificate și se discută mai multe variante. Monica Anisiei (Ministrul Educației) a promis că va grăbi clarificările și pentru acest pas din viașa elevilor care-și doresc studii superioare.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top