Connect with us
Calendar examene naționale 2020. Ce trebuie să știi

Educatie

Calendar examene naționale 2020. Ce trebuie să știi

Calendar examene naționale 2020. Pandemia a dat peste cap toate planurile autorităților și a modificat până și examenele elevilor din anii terminali. Ce trebuie să știi despre examenele naționale destinate elevilor din anii terminali. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos.

Calendar examene naționale 2020. Ce trebuie să știi

Datele la care se vor susține examenele naționale au fost modificate. Proba la Limba și Literatura română a fost reprogramată cu 2 zile mai târziu. Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a va începe în data de 2 iunie când aceștia se vor înscrie la examene și se va termina pe 27 iunie când se vor afișa rezultatele finale după contestații.

După această zi elevii vor putea să se înscrie la liceele dorite și se va face repartizarea computerizată. Elevii de clasa a VIII-a vor susține probele naționale în concordanță cu următorul calendar:

  • 2-5 iunie – înscrierea elevilor
  • 5 iunie 2020 – încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15 iunie – probă scrisă la Limba și literatura română
  • 17 iunie – probă scrisă – Matematică
  • 18 iunie – probă scrisă – Limba și literatura maternă
  • 22 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor – înainte de ora 12:00
  • 22 iunie – Depunerea contestațiilor – între 14:00 și 20:00
  • 23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Reguli de susținere a examenelor naționale

În fiecare clasă vor fi maxim 10 elevi. Se va păstra distanța socială de 1-5 metri între elevi. Elevii vor intra pe un culoar și vor ieși pe altul. Se vor purta mănușile de protecție și măștile de protecție pe durata examenelor.

Conform edupedu,ro care  a obținut un document suplimentar de la Ministerul Educației, rezultatele examenelor se vor publica până la orele 14:00, iar depunerea contestațiilor se va face între orele 16:00 și 21:00.

Mai mult, elevii de clasa a VIII-a vor beneficia de o programă modificată pentru examene datorită situației generate de pandemie și mai ales, suspendarea cursurilor semestrului al doilea. Aceștia vor susține probele doar din materia de pe semestrul I.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top