Connect with us
Ce se va întâmpla de luni, 2 noiembrie, cu școlile din București. Anunțul inspectorului școlar general

Educatie

Ce se va întâmpla de luni, 2 noiembrie, cu școlile din București. Anunțul inspectorului școlar general

Școala online. Comitetul pentru Situații de Urgență va stabili luni, 2 octombrie, ce se întâmplă cu școlile din Capitală. Până acum elevii au învățat de acasă, sub forma școlii online, pentru că Bucureștiul se află în scenariul roșu de coronavirus.

Ce se întâmplă cu școlile

Inspectorul școlar general al Capitalei a anunțat că luni, 2 noiembrie, Comitetul pentru Situații de Urgență va vota prelungirea predării în regim online pentru încă două săptămâni.

Din nefericire, până la această dată, rata de incidență a cazurilor de coronavirus nu a scăzut sub trei raportat la mia de locuitori.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare …..cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a anunțat Ionel Pușcaș.

În ultimele 14 zile, elevii școlilor de pe raza municipiului București au învățat de acasă, pentru că instituțiile de învățământ sunt închise.

Măsura închiderii acestora a fost luată de către autorități din cauza exploziei numărului cazurilor de infectare cu noul virus.

Și la nivelul țării sunt școli închise din cauza acestei situații, iar elevii învață de acasă. În instituțiile de învățământ în care se face școala normal, elevii sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanțarea fizică.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 2.448 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.968 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.10.2020 (10:00) – 31.10.2020 (10:00) au fost raportate 101 decese (63 bărbaţi şi 38 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top