Connect with us
Când se deschid școlile din București. Anunț important din partea lui Nicușor Dan

Educatie

Când se deschid școlile din București. Anunț important din partea lui Nicușor Dan

Situația din România este tot mai dificilă. Numărul de cazuri de infectare este din ce în ce mai mare, fiind atinse recorduri în fiecare zi. Dacă până acum, media devenise de aproximativ 5000 de cazuri, a fost atins și pragul de aproape 6500 de îmbolnăviri zilnice. Unele localități sunt cu atât mai afectate, rata de incidență trecând de 3 la mia de locuitori. În această situație se regăsește și Capitala, motiv pentru care școlile au intrat în scenariul roșu. În acest context, Nicușor Dan a explicat când se vor deschide școlile în București.

Școlile din București rămân închise

Școlile din București au fost închise din cauza faptului că rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, iar riscul era mult prea mare. Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a vorbit în prima zi de mandat despre acest aspect și a explicat că instituțiile de învățământ vor rămâne închise atât cât este nevoie și se vor redeschide doar atunci când situația epidemiologică o va permite.

Nicușor Dan i-a asigurat pe români că școlile vor rămâne închise și se vor desfășura în format online până când rata de infectare va scădea sub trei la mia de locuitori, chiar dacă fostul primar, Gabriela Firea, a trimis mai multe cereri care spunea că unitățile de învățământ trebuie să se redeschidă, spunând că închiderea lor provoacă atât daune economice, cât și în ceea ce privește procesul educativ.

Actualul primar a declarat că are încredere în specialiștii care au decis că și copiii pot transmite boala și că este riscant ca ei să meargă la școală, atâta timp cat mai există și alternative pentru ca educația să continue. El a mai adăugat și că susține desfășurarea orelor online, care, până acum, a fost un proces acceptabil, iar elevii s-au adaptat.

”Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise.”, a spus Nicușor Dan.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top