Connect with us
Elevi din 300 de unități de învățământ din țară vor face școala online

Educatie

Elevi din 300 de unități de învățământ din țară vor face școala online

Școala online pentru elevi din 300 de școli și licee din România. Vorbim despre 300 de unități de învățământ în care educația se desfășoară conform scenariului cu numărul 3. Practic, copiii vor face ore de acasă, din fața monitoarelor, sau a tabletelor.

Școală online pentru 300 de școli

Școală online pentru 300 de școli din țară. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat joi, 17 septembrie, printr-un comunicat de presă, că trei sute de unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri conform scenariului al treilea, online, de acasă. De asemenea, 4.375 sunt în scenariul 2, adică cel mixt, în timp ce în 12.981 de unități de învățământ elevii participă efectiv la ore.

Astăzi, inspectoratele școlare au centralizat datele și le-au transmis către Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Școala în capela mortuară

Există și cazuri în țară, unde deși contextul epidemiologic este favorabil, elevii învață în condiții precare. De exemplu, un articol apărut în presa tulceană arată cum elevii din orașul Isaccea merg la ore în capela mortuară a bisericii din oraș.

Școala și liceul din oraș sunt în reabilitare, iar elevii au fost împărțiți în diferite locații. Imediat după ce știrea s-a viralizat, conducerea Liceului din Isaccea a transmis un mesaj pe Facebook, deranjată fiind de modul cum a fost prezentat subiectul în presă.

„Ţinem să menţionăm a nu se face confuzia între „Capelă mortuară” şi „trapeză”. În aceste două spaţii, absolut deloc folosite până la 14 septembrie 2020, s-au realizat acţiuni de curăţenie şi dezinfecţie, astfel încât să se pună la dispoziţia celor mici cele mai bune condiţii. În ambele săli de clasă au fost amenajate spaţii pentru izolator şi dotate cu materialele igienico-sanitare. Ne arătăm indignaţi de modul de abordare a situaţiei de către presa tulceană care nu ne-a cerut informaţii despre acest subiect; de modul absolut „nepoliticos” şi nelegal prin care s-au realizat pozele; dar şi de faptul că, prejudecăţile ne dirijează acţiunile.”, se arată în mesaj.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top