Connect with us
Noile recomandări pentru reluarea cursurilor în siguranță. Școlile s-ar putea deschide la 14 septembrie

Educatie

Noile recomandări pentru reluarea cursurilor în siguranță. Școlile s-ar putea deschide la 14 septembrie

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Din 14 septembrie, școlile s-ar putea deschide, drept pentru care Institutul Național de Sănătate Publică a propus mai multe măsuri de care să se țină cont pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Noile recomandări pentru reluarea cursurilor în siguranță. Școlile s-ar putea deschide la 14 septembrie

INSP a emis un set de reguli ce ar putea fi aplicate odată cu deschiderea școlilor din toamnă, dacă situația epidemiologică o permite. Astfel, pentru ca orele să se desfășoare în siguranță și pentru a fi redus riscul de infectarea cu coronavirus. Așadar, numărul maxim de elevi dintr-o clasă va fi de 15, cu distanțarea de 4 metri pătrați, timp în care ceilalți elevi vor participa la ore online. Procesul se va realiza prin rotație, ceea ce face ca toți elevii să participe, pe rând, la cursuri în format fizic. De altfel, vor petrece la școală cel mult 4 ore, dintre care una se va desfășura în aer liber. Ora va dura 30 de minute, iar pauza 20, pentru ca toți elevii să aibă timp să se spele pe mâini câte 20 de secunde la intrarea și ieșirea din clase.

De altfel, se propune ca elevii să înceapă cursurile la ore diferite, pentru a fi evitată interacțiunea prea mare sau aglomerarea la triajul epidemiologic sau la grupurile sanitare. Orele de educație fizică se vor desfășura doar la sfârșitul programului. La fotbal, echipele vor fi de cel mult 5 jucători, iar la baschet, fiecare elev va avea propria lui minge. Vor fi organizate culoare de deplasare, la fel cum se procedează și acum, la Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat. Regula ar urma să se aplice și în curți.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru elevi în timpul cursurilor, ci doar pentru profesori. Elevii vor fi nevoiți să-și acopere nasul și gura doar în pauză. În acest timp, ei vor fi supravegheați pentru a nu se apropia unii de alții, îmbrățișa sau saluta prin intermediul mâinii.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top