Connect with us
Sorin Cîmpeanu despre deschiderea universităților: "Problema nu este prezența studenților în amfiteatre"

Educatie

Sorin Cîmpeanu despre deschiderea universităților: „Problema nu este prezența studenților în amfiteatre”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre deschiderea universităților și revenirea studenților la cursuri cu prezență fizică. Ministrul Educației a spus că se apropie semestrul doi și că sunt multe universități din țară care se pregătesc să ia decizia de a primi studenții la cursuri. Sorin Cîmpeanu a spus unde vede el problema atunci când vine vorba despre deschiderea universităților.

Sorin Cîmpeanu despre deschiderea universităților

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că sunt multe universități din România care se pregătesc să ia decizia de a începe cursurile cu prezență fizică alternativă. După câteva luni în care cursurile pentru studenți s-au desfășurat online, studenții ar putea reveni în amfiteatre.

„Asta înseamnă că sunt universităţi care organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că problema cu respectarea regulilor de siguranță nu este în universități, ci în cămine. Acolo nu există un control al studenților, iar riscul de infectare cu coronavirus este mare. Semestrul al doilea din acest an universitar va începe în aproximativ două săptămâni și va avea 14 săptămâni. Potrivit ministrului, sistemul pe care îl vor propune universitățile presupune o rotație a studenților care participă fizic la ore.

„Problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică. Cei care au fost cu prezenţă fizică, trec în online. Acesta este sistemul pe care multe universităţi îl vor propune”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Între timp, elevii din România s-au întors deja fizic la ore. Școlile s-au redeschis din 8 februarie când clopoțelul a sunat din nou după trei luni de școală online. Elevii sunt obligați să poarte mască de protecție care să le acopere gura și nasul și să păstreze distanța fizică, atât în sala de clasă, cât și pe holul și în curtea școlii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top