Connect with us
Sorin Cîmpeanu, declarații după prima zi de școală. Ce spune despre închiderea școlilor

Educatie

Sorin Cîmpeanu, declarații după prima zi de școală. Ce spune despre închiderea școlilor

Luni, 8 februarie, a fost prima zi în care elevii au revenit la școală față în față. Așteptarea a luat sfârșit pentru majoritatea elevilor din țară, care au trecut de la orele online la cele normale. În acest context, Sorin Cîmpeanu a discutat despre cum a decurs prima zi de școală și despre respectarea regulilor impuse în instituțiile de învățământ, dar și despre o posibilă închidere a școlilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Sorin Cîmpeanu, despre o închiderea școlilor din România

Pe 8 februarie s-au redeschis școlile din România. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost extrem de mulțumit după mai multe vizite în unele școli și grădinițe, unde a constatat că toți copiii erau extrem de fericiți de revenirea în bănci și au transmis cele mai mari emoții posibile.

Mai mult, el a declarat că lucrurile au decurs așa cum trebuia și regulile au fost respectate mai mult decât s-ar fi așteptat, având în vedere că au fost mulți elevi și s-ar fi putut forma aglomerații mari. Ministrul a explicat că autoritățile vor lua măsuri dacă situația o cere, dar este optimist și speră că nu se va mai pune problema din nou de închiderea școlilor.

„Am fost în multe școli azi, grădinițe. M-am încărcat de energie pozitivă când i-am văzut pe copii, mai ales pe cei mici, că se regăsesc. O imagine greu de descris în cuvinte. Dublat de bucuria că regulile s-au respectat mai mult decât m-am așteptat. Lucrurile s-au derulat bine și a fost un moment de satisfacție. Dacă vor fi probleme grave, nu vom ezita să luăm măsuri, dar eu îndrăznesc să fiu optimist că nu vom ajunge în situația în care să închidem școlile din nou”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara.

Despre testarea la școală și recuperarea orelor

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre completarea unui formular de către părinți, în vederea testării copiilor la școală. Astfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat că niciun părinte nu este obligat să completeze acest formular, decât în cazul în care copilul lui prezintă simptome specifice coronavirusului și trebuie să fie testat antigen, pentru ca specialiștii să vadă care este situația și să poată fi luate măsuri în acest sens.

Cât despre recuperarea orelor, el a declarat că nimeni nu va trebui să vină în weekend la școală, ci profesorii alături de părinți și elevi vor decide cum recuperează materia pierdută.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top