Connect with us
Ministrul Educației: "elevii s-ar putea reîntoarce fizic la școală la final de mai, început de iunie"

Educatie

Ministrul Educației: „elevii s-ar putea reîntoarce fizic la școală la final de mai, început de iunie”

Ministrul Educației a declarat că elevii ar putea reveni la ore cu prezență fizică la finalul lunii mai, sau începutul lunii iunie. Sorin Cîmpeanu spune că totul depinde de măsura în care vor fi respectate regulile de protecție la coronavirus.

Sorin Cîmpeanu – când se întorc elevii la școală

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că vacanța prelungită de primăvară s-ar putea transforma în zile de prezență fizică a elevilor în școli, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

El a motivat astfel măsura de prelungire a vacanței, care a fost contestată de o parte din populație. Cîmpeanu spune că testarea, vaccinarea și respectarea regulilor vor da ocazia Ministerului Educației să propună executivului deschiderea școlilor cu prezență fizică.

„Am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanța în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câștig. Este un imens câștig”, a declarat Ministrul Educației la Digi24.

150.000 de cadre didactice vaccinate

În ceea ce privește vaccinarea în învățământ, oficialul a declarat că există, până în prezent 150.000 de angajați vaccinați, dar vor fi mai mulți până la începutul lunii mai. Ministrul Educației promite că anul școlar 2020-2021 se va încheia în condiții mai bune decât cel care a trecut.

Prim-ministru şi-a asumat public în conferență de presă să spună că va susține testarea non invazivă despre care am discutat. (…) Care să nu necesite personal medical, care să fie ușor de acceptat pentru părinti, care să fie chiar auto-administrabilă de către copii, a mai spus Cîmpeanu.

Nu în ultimul rând, Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că după ce se va încheia pandemia de coronavirus în România, predarea online va fi mult mai prezentă decât înainte și va avea, pe viitor, o pondere mai importantă în procesul de educație al elevilor din țara noastră.

Precizăm faptul că vineri, 2 aprilie, elevii intră oficial în vacanța de primăvară care va cuprinde și Paștele Catolic, și pe cel Ortodox și se va încheia pe 4 mai.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top