Connect with us
Evenimentele din Capitală

Știri

Evenimentele din Capitală, anulate. Gabriela Firea a făcut anunțul!

Toate marile evenimente care urmau să se desfășoare în România au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, Untold, Neversea, Electric Castle, Summer Well sau alte concerte nu vor mai avea loc în 2020, pe motiv că riscul infectării cu noul Covid-19 ar putea fi sporit dacă se vor face adunări cu un număr mare de persoane. Astfel, și evenimentele din Capitală au fost anulate. Gabriela Firea a explicat despre ce spectacole e vorba, dar și ce se va mai întâmpla în București.

Evenimentele din Capitală, anulate. Gabriela Firea a făcut anunțul!

Recent, Primarul Capitalei a anunțat că toate evenimentele din București nu vor mai avea loc în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Dintre acestea fac parte și Târgul de Crăciun și Concertul de Revelion, la care participa un număr mare de persoane. Astfel, primarul a explicat că astfel de adunări ar fi riscante, având în vedere situația cu care ne confruntăm.

„Cu părere de rău, anul acesta nu vom avea nici Târgul de Crăciun, tradițional deja în Capitală. De asemenea, revelionul nu are cum să  se mai organizeze, să fie peste 50.000 de persoane în Piața Constituției. Nu avem nicio garanție că acest virus dispare, ci dimpotrivă, ne așteptăm la valul doi începând cu partea a doua a lunii octombrie, noiembrie.”, a declarat Gabriela Firea.

Firea vine, totuși, cu vești bune. Primăria a cerut aprobare pentru redeschidere parcurilor. Astfel, la finalul săptămânii viitoare, oamenilor le-ar putea fi permisă plimbarea prin parcuri. Atât cele mari, cât și cele de prin apropierea blocurilor vor fi redeschise. Această măsură depinde de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Locurile de joacă ar putea rămâne, însă, în continuare închise.

Dacă va fi aprobată această cerere și parcurile se vor deschide, va fi impusă o serie de măsuri preventive. Astfel, la intrarea în aceste spații publice, oamenii vor primi materiale informative cu recomandările prevăzute. Autoritățile încurajează purtarea permanentă a măștii, având în vedere că s-ar putea forma adunări mari de persoane. În plus, recomandă: păstrarea distanței sociale; evitarea locurilor aglomerate și a contactului cu alte persoane și chiar saluturile cu mâna și îmbrățișările cu alte persoane decât cele din familie.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top