Connect with us
ULTIMĂ ORĂ: Oficial guvernamental: „Armata se pregătește foarte serios DE RĂZBOI!”

Externe

Canada trimite o navă de război în Cuba după 50 de ani

Canada și Cuba au în plan consolidarea relațiilor bilaterale. O navă de război va acosta la Havana, în Cuba.

O navă de război canadiană a părăsit vinei portul Halifax (est) şi va face escală la Havana. Primul vas al Marinei Regale „care va intra pe teritoriul Cubei după peste 50 de ani”, a anunţat Ministerul Apărării de la Ottawa, citat de AFP.

Premierul Justin Trudeau a fost în Cuba

Acest anunţ a fost făcut la două zile după vizita oficială a premierului Justin Trudeau în Cuba. Unde s-a întâlnit cu preşedintele Raul Castro.

Fregata NCSM Fredericton a părăsit Halifax, pe coasta atlantică, pentru o primă escală la Havana. După care se va îndrepta spre Cartagena (Columbia) şi Veracruz (Mexic). Ccopul este de „a consolida parteneriatele deja existente în domeniul apărării”, potrivit Ministerului Forţelor Armate.

Misiunea fregatei vizează mai ales „să stabilească noi relaţii bilaterale şi multinaţionale”. De asmenea să permită interoperabilitatea capacităţilor de apărare.

„Canada şi Cuba întreţin o relaţie solidă, pozitivă şi productivă în calitate de parteneri şi prieteni”,a dat asigurări ministrul apărării. Harjit Sajjan pentru a justifica această escală inedită pentru un vas al Marinei canadiene.

Miercuri, la Havana, Justin Trudeau şi Raul Castro au convenit „să redinamizeze” relaţiile bilaterale. AGERPRES.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top