Connect with us
Accident Bulgaria. 11 români au fost internați de urgență la spital

Externe

Accident Bulgaria. 11 români au fost internați de urgență la spital, în urma unui accident în orașul Vidin

Accident grav în Bulgaria, după ce un autocar înmatriculat în România a fost implicat joi într-un accident, lângă Vidin. 11 dintre cie 48 de români aflați în autocar au fost răniţi, potrivit primelor date transmise de Ministerul Afacerilor Externe.

„Ambasada României la Sofia urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 7 iunie, în apropierea localităţii Vidin, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri”, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate.

Citește și: Accident violent la Băicoi. Sunt mai multe victime, intervin descarcerarea și SMURD

Conform datelor obţinute de reprezentanţii ambasadei, „în urma producerii accidentului, 11 cetăţeni români au suferit răni uşoare şi medii, care au necesitat îngrijiri medicale”, arată sursa citată. Zece dintre aceştia au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă, fiind ulterior externaţi la cerere pentru a-şi continua călătoria.

Citește și: Gorj. Accident în Bumbești-Jiu. Un copil și-a pierdut vederea din cauza unui accident la locul de joacă

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul la care au fost transportate persoanele rănite pentru a acorda asistenţă consulară.

Un alt autocar va prelua pasagerii

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuţiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toţi pasagerii.

Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare, cetăţenii români urmând să îşi continue călătoria joi dimineaţă după finalizarea procedurilor preliminare, precizează MAE.

Potrivit MAE, Ambasada României la Sofia monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară.

Foto: ISU Harghita.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top