Connect with us
Naufragiu în Golful Aden: 46 de migranți s-au înecat, 16 sunt dați dispăruți

Externe

Naufragiu în Golful Aden: 46 de migranți s-au înecat, 16 sunt dați dispăruți

Naufragiu în Golful Aden. Agenţia ONU pentru Migraţii a anunţat că 46 de migranţi, probabil etiopieni, s-au înecat. De asemenea, 16 sunt daţi dispăruţi, după ce nava pe care se aflau s-a răsturnat miercuri în apropierea Yemenului după ce a traversat Golful Aden.

Personalul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM) a intervenit în sprijinul supravieţuitorilor, ajunşi pe o plajă din Yemen, şi a semnalat că 46 de migranţi s-au înecat, din care 37 de bărbaţi şi 9 femei, a indicat OIM într-un comunicat, precizând că alte 16 persoane sunt date dispărute.

Nava s-a răsturnat din cauza valurilor înalte, miercuri în zori, în timp ce ce se apropia de destinaţie.

Cel puţin 100 de migranţi – 83 de bărbaţi şi 17 femei – au fost „îngrămădiţi” pe respectivul vas al unui contrabandist, înainte de a părăsi portul Bossaso, din Somalia, pe 5 iunie, a precizat OIM. Agenţia relevă că, potrivit informaţiilor sale, migranţii erau toţi etiopieni.

„Supravieţuitorii au spus că pasagerii de pe navă care nu aveau veste de salvare au început să intre în panică odată cu valurile înalte”, a explicat OIM.

Un purtător de cuvânt al OIM din Geneva a declarat pentru AFP că îngrămădirea migranţilor pe o navă, fără veste de salvare, este „criminală”.

Te-ar putea interesa și: Naufragiu în largul coastelor Tunisiei: Cel puţin 46 de morţi

Naufragiu în coastele Tunisiei. Cel puţin 46 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragierea unei ambarcaţiuni cu migranţi, ce se aflau ilegal în largul coastelor sud-estice ale Tunisiei, a anunţat duminică Ministerul Apărării, relatează Reuters şi Xinhua.

Numărul celor salvaţi a ajuns până în prezent la 75, între care 60 de tunisieni, cinci persoane din Africa Subsahariană, doi marocani şi un libian, a declarat Rachid Bouhawala, ofiţer de presă în Ministerul tunisian al Apărării.

Operaţiunile de salvare continuă în coordonare cu armata, unităţile Gărzii Maritime şi Protecţia Civilă.

Cel puţin 180 de imigranţi ilegali s-au aflat la bordul vasului naufragiat în largul insulelor Kerkennah.

Kerkennah este cunoscută ca una dintre principalele rute ilegale spre Europa din Tunisia. De la începutul acestui an, aproximativ 1910 de migranţi tunisieni au ajuns în Italia pe cale maritimă, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top