Connect with us
Acuzații grave la adresa gigantului Google, legate de intimitatea utilizatorilor

Externe

Acuzații grave la adresa gigantului Google, legate de intimitatea utilizatorilor

Gigantul Google este acuzat că invadează intimitatea utilizatorilor chiar și atunci când aceștia navighează în modul privat. Compania este implicată într-un proces de 5 miliarde de dolari, notează BBC. Este vorba despre o acțiune comună prin care se solicitp despăgubiri de nu mai puțin de 5 miliarde de dolari de la Google și Alphabet, compania mamă.

Acuzații grave la adresa gigantului Google, legate de intimitatea utilizatorilor

Majoritatea utilizatorilor de internet consideră că istoricul căutărilor pe internet nu este urmărit când folosesc „modul privat”, însă în mod surprinzător Google recunoaște că lucrurile nu stau în acest fel, de fapt.

Totodată, compania Google neagă că această activitate este ilegală și susține cu tărie că oferă transparență față de datele colectate în „modul privat”.

Firma de avocatură Boies Schiller Flexner a intentat un proces împotriva Google chiar marți, 2 iunie. Este vorba despre un proces colectiv care include milioane de utlizatori care au folosit motorul de căutare în modul incognito și se așteptau ca datele lor să nu fie urmărite de Google. Vă reamintim că modul incognito le oferă posibilitatea utilizatorilor să caute pe itnernet orice își doresc, fără ca istoricul acestor căutări să fi salvat în device-ul pe care îl utilizează. Cu toate acestea, site-urile vizitate pot conține programe precum Google Analytics care urmăresc activitatea utilizatorului.

Plângerea depusă susține că motorul de căutare Google „nu poate desfășura în continuare această operațiune ascunsă de colectare de informații neautorizate de la aproape fiecare american care deține un computer sau un telefon mobil”.

În apărarea sa, Google susține, prin purătorul de cuvânt Jose Castaneda, că nu face absolut nimic ilegal. „Așa cum se menționează de fiecare dată când un utilizator deschide o fereastră incognito, site-urile de internet ar putea colecta informații despre activitatea utilizatorului”. Colectarea acestor informații ar ajuta de fapt deținătorii de siteuri să își adapteze conținutul și să își perfecționeze strategiile de marketing.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top