Connect with us
Bulgaria extinde starea de urgență. Care sunt noile reguli și cine intră în carantină

Externe

Bulgaria extinde starea de urgență. Care sunt noile reguli și cine intră în carantină

Bulgaria a decis să extindă starea de urgență până la data de 30 iunie. De la 1 iulie îi va aștepta pe turiști la deschiderea sezonului estival în regim de pandemie. Pentru siguranța acestora și pentru ca situația epidemiologică să nu se agraveze, autoritățile bulgare se vor asigura de respectarea mai multor reguli. Până atunci, au fost stabilite patru noi ordine odată cu prelungirea stării de urgență, pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Bulgaria extinde starea de urgență. Care sunt noile reguli și cine intră în carantină

Starea de urgență a fost prelungită până la 30 iunie. Astfel, au fost stabilite noi măsuri de prevenire a infectării cu Covid-19. Unul dintre ordinele emise prevede aplicarea măsurii de carantină. Astfel, persoanele care se întorc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda, precum şi din toate ţările din afara UE, cu excepţia Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare.

De asemenea, în perioada 15-30 iunie, oamenii nu vor avea acces la discoteci, baruri, cluburi de noapte sau orice astfel de localuri. În plus, în acel interval, orice eveniment interior precum nuntă, botez, se va desfășura cu cel mult 10 persoane. Evenimentele sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor, iar scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol între spectatorii, pentru a fi respectată distanțarea socială. Aceeași metodă se aplică și pentru expoziții, conferințe, spectacole și alte evenimente live.

Conform unui alt ordin, perioada de izolare pentru persoanele infectate, după ieșirea din spital, a fost redusă de la 28 la 14 zile. Pentru a beneficia de această reducere, cel în cauză trebuie să dovedească că nu mai este infectat.

Toţi pasagerii şi personalul din transportul public, clienţii şi personalul din farmacii şi vizitatorii şi personalul de la unităţile de tratament medical vor avea obligaţia de a purta o mască de protecţie. De asemenea, se recomandă purtarea ei în orice alt loc public  din Bulgaria.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top