Connect with us
Afganistan: Trei străini răpiţi şi ucişi la Kabul

Externe

Afganistan: Trei străini răpiţi şi ucişi la Kabul

Caz tragic în Afganistan! Trei cetăţeni străini au fost răpiţi şi ucişi la Kabul joi dimineaţă, iar corpurile lor au fost descoperite la o periferie a capitalei afgane, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de AFP şi dpa.

‘În acest stadiu credem că este vorba de un act de terorism’, a adăugat Hashmat Stanikzai.

Cei trei bărbaţi aveau naţionalitate ‘indiană, macedoneană şi malaeziană’, au confirmat poliţia şi Ministerul de Interne afgan.

Aceştia au fost răpiţi într-un cartier din estul Kabulului, în apropiere de aeroportul internaţional, în jurul orei 08:00 (03:30 GMT), iar corpurile lor neînsufleţite au fost găsite două-trei ore mai târziu într-un alt cartier, practic în afara oraşului, ‘în districtul Musayi’, pe drumul spre Logar, provincie limitrofă la sud-est de Kabul.

Această zonă este considerată periculoasă şi instabilă, cu o prezenţă semnificativă de combatanţi talibani.

La solicitarea AFP, Ambasada Indiei din Kabul a confirmat moartea unui cetăţean indian.

Israelul avertizează Iranul că va exista o replică militară dacă va bloca o strâmtoare cheie de la Marea Roşie

Israelul va desfăşura armata dacă Iranul va încerca să blocheze strâmtoarea Bab al-Mandeb care leagă Marea Roşie de Golful Aden, a declarat miercuri prim-ministrul Benjamin Netanyahu, citat de Reuters.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită a anunţat că suspendă transporturile de petrol prin strâmtoare, principala rută din Orientul Mijlociu spre Europa, după ce rebelii houthi din Yemen aliaţi cu Iranul au atacat două nave pe această cale navigabilă. Arabia Saudită şi Iranul sunt angajate într-un război prin intermediari în Yemen, care se află în partea sudică a Bab al-Mandeb.

Citește și: UPDATE: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Rebelii houthi, care au ameninţat anterior că vor bloca strâmtoarea, au anunţat săptămâna trecută că deţin capabilitatea navală de a lovi porturi saudite şi alte ţinte din Marea Roşie.

Iranul nu a ameninţat că va bloca strâmtoarea Bab al-Mandeb, dar a afirmat că va recurge la o astfel de măsură pentru strâmtoarea Ormuz, la gura Golfului, dacă va fi oprită să-şi exporte propriul petrol.

„Dacă Iranul va încerca să blocheze strâmtoarea Bab al-Mandeb, sunt sigur că se va confrunta cu o coaliţie internaţională care va fi hotărâtă să preîntâmpine acest lucru, iar această coaliţie va include şi toate ramurile armatei israeliene”, a declarat Netanyahu la o paradă organizată cu prilejul absolvirii unor noi ofiţeri ai forţelor navale de la Haifa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top