Connect with us
Cipru, măsură extremă. Interzice accesul turiștilor români pe teritoriul său

Externe

Cipru, măsură extremă. Interzice accesul turiștilor români pe teritoriul său

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat deja măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Cipru a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul Covid-19. Astfel, Guvernul Ciprului a inclus România pe lista neagră, ceea ce înseamnă că cetățenii români nu mai au dreptul de intra pe insulă decât dacă au drept de rezidenţă sau alte probleme speciale.

Cipru, măsură extremă. Interzice accesul turiștilor români pe teritoriul său

Explozia cazurilor de infectare cu COVID-19 din România a pus țara noastră pe lista celor care prezintă risc pentru deplasările în interiorul Uniunii Europene. Autoritățile cipriote au pus România pe „lista neagră” a statelor ai căror cetățeni nu pot intra în țară în scop turistic, după ce au realizat trei categorii, în funcție de situația epidemiologică din fiecare stat.

Astfel, Cipru a mai inclus pe lista statelor din „categoria C”, pe lângă România, alte șase țări: Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia. Asta înseamnă că cetățenii acestor țări nu pot călători în scop turistic în Cipru.

Conform noilor măsuri impuse de autorități, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C doar în anumite condiții speciale, precum domiciliu în Cipru, interes profesional, în cazul sportivilor, medicilor, oamenii de afaceri:

  • rezidența; 
  • posesori de pașapoarte diplomatice aflați în misiune;
  • oameni de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale;
  • sportivi care au contracte încheiate la cluburi din Cipru;
  • specialiști cu contracte de muncă;
  • cazuri umanitare.

Totodată, MAE reamintește că, începând cu data de 17 iulie, autoritățile cipriote nu mai permit turiștilor să traverseze în partea de nord a insulei. Astfel, cetățenii români aflați în acea zonă nu vor primi autorizația de trecere decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situații medicale de urgență), deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Metehan.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top