Connect with us
Vacanțele în UE vor putea fi programate online

Externe

Vacanțele în UE vor putea fi programate online

Comisia Europeană vine cu măsuri pentru repornirea turismului chiar dacă pandemia nu a dispărut de pe continent. Astfel, țările membre au convenit, vineri, 29 mai, cu privire la protocoalele pentru redeschiderea frontierelor și primirea turiștilor, conform BFMTV.  S-a decis să se lanseze un site unde oamenii să găsească informații despre țara unde ar vrea să își petreacă vacanța.

Vacanțele în UE vor putea fi programate online

Miniștrii din UE au discutat și au ajuns la un acord pentru redeschiderea frontierelor. Comisarul european pentru piața internă, Thirry Breton a declarat pentru BFM Business că s-a întocmit un protocol comun. Declarația sa a fost următoarea:

„Deci, avem acum protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru primirea turiştilor în vacanţă, pentru a verifica dacă sunt luate măsuri de distanţare socială, măsurile de protecţie a sănătăţii.”

De asemenea, comisarul a mai anunțat lansarea unui site reopen.ru unde oamenii vor putea găsi informații despre țara unde ar vrea să călătorească.

Pe acest site se vor centraliza cele mai bune practici pentru ca oamenii să fie integral informați despre regulile și cerințele țării pe care o vor vizita. Thierry a mai precizat următoarele:

„Va centraliza cele mai bune practici, astfel încât, dacă doriţi să călătoriţi în UE pentru a vă petrece vacanţa, veţi şti exact cum va avea loc deplasarea şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv date despre măsurile de precauţie şi măsurile luate de toţi miniştrii turismului”.

Redeschiderea frontierelor în ceea ce privește turismul ar trebui să aibă loc undeva în a doua jumătate a lunii iunie. Măsurile de relaxare încep să se facă simțite în întreaga Europă, în unele țări mai mult decât în altele. Deși nu am scăpat de pandemie, și în România lucrurile vor tinde spre normal începând cu data de 1 iunie.

Ce părere aveți despre acest lucru? Va fi util sau nu turiștilor?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top