Connect with us

Externe

Carantină de noapte impusă în Franța! Se închid toate școlile

Se pare că România nu este singura țară în care situația scapă de sub control și sunt impuse măsuri noi, pentru a preveni răspândirea virusului. Și Franța se regăsește în aceeași situație. Numărul de infectări a crescut considerabil, motiv pentru care s-a decis impunerea carantinei pe timp de noapte.

Franța intră în carantină

Până acum, doar regiunea Paris era vizată de mai multe măsuri de prevenire, printre care și carantina de noapte. De sâmbătă seara, toată Franța va fi nevoită să stea în casă de la ora 19.00, până dimineața, la ora 06.00. În acest interval, oamenii pot ieși din casă doar dacă au un motiv bine întemeiat.

Șeful statului, Emmanuel Macron, a declarat că noile măsuri sunt necesare, pentru că situația este în punctul de a scăpa de sub control.

”De sâmbătă seara și timp de patru săptămâni, nu se va mai permite deplasarea într-un perimetru de peste 10 km, cu excepția cazului în care există un motiv imperios. Vom pierde controlul dacă nu facem acum asta”, a anunțat șeful statului francez.

Emmanuel Macron face aceste declarații, în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, susține că nu vrea să impună din nou carantina la nivel național. Macron declara că nu există suficiente dovezi care să arate că izolarea este o soluție și miza pe vaccinare. În Franța, vaccinarea a ajuns departe și doar în această săptămână, țara primește în jur de trei milioane de doze de vaccin.

Șomaj pentru părinți

Măsurile sunt valabile pentru o lună, timp în care autoritățile speră că lucrurile vor reveni la normal. Toate școlile din Franța se închid pentru două săptămâni, având în vedere că în alte două, elevii sunt în vacanța de primăvară.

Circulația va fi interzisă în intervașul ora 18-06, la 10 kilometri de casă. De asemenea, și mai multe magazine se vor închide în acel timp.

Macron a anunțat că vine cu orice posibilitate în sprijinul oamenilor. Astfel, părinții care vor trebui să aibă grijă de copiii lor și care nu pot lucra de la distanță vor avea dreptul la șomaj parțial

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top