Connect with us
Cel puțin 18 persoane au murit după un atac comis în partea de sud-est a Turciei, a anunțat premierul turc, precizând că responsabili sunt cei din PKK.

Externe

Atac terorist în Turcia: 18 persoane au murit

Un atentat comis duminică în partea de sud-est a Turciei s-a soldat cu moartea a peste 18 persoane, dintre care zece militari și opt civili, a anunțat premierul turc Binali Yildirim.

Oficialul de la Ankara a precizat că victimele au murit după ce rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au detonat o mașină-capcană la un punct de control al Jandarmeriei din districtul Şemdinli al provinciei Hakkari. NU mai puțin de cinci tone de explozibil se aflau în autoturism.

Forțele armate din Turcia au anunțat că 387 de partizani kurzi și-au pierdut viața la Hakkari din 4 august, de când armata a demarat o operațiune de proporții în această regiune.

Citește și: Atac la Istanbul!

Autorităţile turce sunt în alertă sporită duminică, atunci când se împlinesc 18 ani de când liderul PKK, Abdullah Ocealan, a fugit în Siria, înainte de a fi capturat de forţele speciale turce.

El se află în prezent în închisoare, pe o insulă din apropiere de Istanbul.

PKK a lansat o insurgenţă separatistă în 1984, în care au fost ucise peste 40.000 de persoane. Conflictul a reizbucnit în iulie, după prăbuşirea unui armistiţiu respectat timp de doi ani.

PKK este desemnată drept organizaţie teroristă de către Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top