Connect with us
Încă o țară deschide granițele pentru români. A fost anunțată data exactă

Externe

Încă o țară deschide granițele pentru români. A fost anunțată data exactă

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. De asemenea, la nivelul fiecărei țări au existat probleme, care au dus la adoptarea mai multor măsuri pentru a controla situația dificilă și pentru a evita creșterea riscului de infectare cu noul coronavirus. La fel a procedat și Franța, care a interzis tranzitarea teritoriului până acum, când a decis de la ce dată îi poate primi pe străini. Sunt vizate aproape toate statele europene, printre care și România.

Încă o țară deschide granițele pentru români. A fost anunțată data exactă

Miniştrii de externe, Jean-Yves Le Drian, şi de interne, Christophe Castaner au anunțaț că Franța a decis deschiderea frontierelor sale externe Schengen de la 1 iulie. Decizia a fost adoptată în conformitate cu recomandările Comisiei Europene prezentate joi, iar „deschiderea se va efectua progresiv şi diferenţiat, potrivit situaţiei sanitare din diferitele ţări terţe şi conform modalităţilor care vor fi stabilite la nivel european până la acea dată”.

Studenții internaționali vor putea veni în Franța indiferent din țara din care provin. Cererile lor vor fi favorizate și vor avea întâietate.

Frontierele cu țările europene le vor da acestora undă verde acestora de la 15 iunie, fiind ridicate toate măsurile adoptate pentru evitarea creșterii numărului de infectări în acest sens. Persoanele provenind din spaţiul european (statele Uniunii Europene, precum şi Andorra, Elveţia, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino şi Vatican) vor putea să intre pe teritoriul Franţei fără restricţii. Excepție vor face Spania și Regatul Unit care, la rândul lor, mențin valabile restricțiile legate de frontiere.

De la 15 iunie, și cei din Regatul Unit vor putea veni în Franța fără a mai ține cont de restricții. Spania menține valabile restricțiile de circulație până la 21 iunie, precum și măsura carantinării de 14 zile a pasagerilor aerieni provenind din Europa. Prin urmare, pasagerii aerieni care vin din Spania vor fi, la rândul lor, până la 21 iunie, supuși aceleiași măsuri.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top