Connect with us
Bulgaria face eforturi să atragă turiștii: zeci de plaje le oferă umbrele și șezlonguri gratis

Externe

Bulgaria face eforturi să atragă turiștii: zeci de plaje le oferă umbrele și șezlonguri gratis

Turismul din Bulgaria a suferit o lovitură imensă deoarece pandemia împiedică turiștii străini să vină aici. Cel puțin românii se duceau acolo cu miile datorită condițiilor bune și a prețurilor accesibile. În acest an, veniturile hotelierilor s-au redus drastic, de aceea au venit cu măsuri să „reînvie” această industrie și să reatragă turiștii. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Bulgaria face eforturi să atragă turiștii: zeci de plaje le oferă umbrele și șezlonguri gratis

Un număr de cel puțin 23 de plaje bulgărești le oferă turiștilor umbrele si șezlonguri gratis. Celelalte au anunțat deja că vor reduce tarifele cu 50%, conform Ministrului Turismului, Nikolina Angelkova.

Aceasta a vorbit despre măsurile ce trebuie luate pentru a aduce turiștii înapoi chiar dacă nu am scăpat total de virus. Industria a fost puternic afectată și trebuie redresată. A menționat:

„Facem tot ce putem pentru a atrage turiști și să ajutăm afacerile afectate de criza de coronavirus”.

De menționat este că există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate pe plajele bulgărești. Șezlongurile și umbrelele de pe 23 din 132 de plaje vor fi gratuite, iar celelalte vor avea prețuri insignifiante între 1-5 leva.

În următoarele plaje accesoriile de plajă vor fi gratuite, conform BNR.bg: Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy, Obzor-Sud.

De asemenea, toți concesionarii plajelor vor trebui să ofere o reducere de 50% la accesoriile de plajă. Cei care refuză să respecte aceste cerințe vor risca amenzi de până la 50.000 leva – aproximativ 25.000 euro.

Plajele din Bulgaria vor fi deschise odată cu data de 1 iulie. Ministrul Turismului a vorbit despre importanța turismului pentru această țară balcanică. Aceasta a declarat următoarele:

„Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top