Connect with us
SUA: scene șocante pentru acest secol. "Imperiul" se află la limita anarhiei

Externe

SUA: scene șocante pentru acest secol. „Imperiul” se află la limita anarhiei

America este țara unde oamenii sunt tot mai furioși, iar această furie se îndreaptă împotriva autorităților în general. Pandemia i-a făcut pe oameni să se revolte împotriva autorităților datorită măsurilor impuse. Oamenii au ieșit în stradă să protesteze în special datorită unei morți recente, iar imaginile au fost transmise live în timpul intervenției poliției din Minneapolis.

SUA: scene șocante pentru acest secol. „Imperiul” se află la limita anarhiei

Poliția din Minneapolis a intervenit la fața locului pentru a controla revoltele provocate de moartea lui George Floyd. Acesta era un afroamerican de 46 ani și ar fi fost asfixiat de un polițist în timpul unei arestări în forță. Există un material video al acestei scene care a devenit virală.

Corespondentul CNN Omar Jimenez și membrii echipei de filmare au fost eliberați vineri de poliție după arestarea în direct. Aceștia transmiteau informații de la fața locului protestelor și au fost arestați la ora locală 06:00 – 13:00 ora României.

Echipa CNN a fost eliberată din arestul comitatului Hennepin situat în centrul Minneapolisului. Președintele CNN Jeff Zucker a discutat cu Tim Walz, guvernatorul statului despre acest incident. Acesta și-a exprimat regretul față de acest incident și a făcut demersuri pentru a elibera jurnaliștii.

De asemenea, guvernatorul a denumit arestarea drept „inacceptabilă” și a precizat că echipa CNN avea toate drepturile să fie la fața locului. Conform News.ro, presa ar fi fost îndemnată de el să vină în Minnesota să relateze despre proteste.

CNN a declarat că arestarea jurnaliștilor este o încălcare a Primului Amendament al Constituției din statul american. Presa are dreptul la libertate și mai ales la libertate de exprimare. Omar Jimenez a fost arestat și încătușat chiar dacă s-a identificat în fața polițiștilor.

Membrii echipei sale au primit același tratament. Camera de filmare care a fost confiscată a putut înregistra încătușarea, deși polițiștii nu au fost conștienți de acest lucru.

Ce părere aveți despre acest lucru?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top