Connect with us
Ce post TV transmite LIVE înmormântarea Prințului Philip

Externe

Ce post TV transmite LIVE înmormântarea Prințului Philip

Înmormântarea prințului Philip va fi transmisă LIVE de un post de televiziune. Evenimentul va fi unul restrâns, cu doar 30 de persoane, dat fiind contextul pandemic în care se află Regatul Unit al Marii Britanii. În mod normal, funeraliile soțului reginei Elisabeta a II-a ar fi fost organizate cu mare fast, însă, condițiile actuale impun anumite restricții.

Postul TV care va transmite LIVE funeraliile prințului Philip

Funeraliile ducelui de Edinburgh, prințul Philip vor fi transmise în direct de postul de televiziune BBC, precum și de alte televiziuni naționale.

Familia Regală a sugerat celor care ar fi vrut să le fie alături la înmormântarea prințului Philip, să stea acasă, pentru a evita aglomerația. Cei care sunt din Marea Britanie au fost sfătuiți să nu se prezinte la palat în ziua înmormântării și să nu depună coroane de flori pentru că astfel riscă să se formeze mase de oameni.

„În timpul pandemiei coronavirusului și în lumina sfaturilor actuale ale Guvernului și a liniilor directoare de distanțare socială, aranjamentele de înmormântare și ceremoniale modificate pentru Alteța Sa Regală, Ducele de Edinburgh, sunt luate în considerare de către Majestatea Sa Regina. Detaliile vor fi confirmate în timp util”, a transmis Palatul Buckingham.

De ce sunt sicriele regale captusite cu plumb?

Printul Philip va fi depus intr-u sicriu din lemn de stejar, captusit cu plumb, care a fost facut special pentru el in urma cu 30 de ani.

Sicriele captusite cu plumb respecta o traditie regala, iar motivul este pentru a pastra trupul intact cat mai mult timp. Acesta ramane la fel pana la un an, pentru ca sicriul facut din plumb este etans si impiedica patrunderea umezelii.

Sicriul in care a fost inmormantata printesa Diana cantarea 250 de kilograme pentru ca era captusit cu plumb.

Regina are si ea un sicriu de lemn de stejar, captusit cu plumb, identic cu cel al sotului sau, Printul Philip.

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Prințul Philip, cunoscut și ca ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață cu câteva luni înainte de a împlini 100 de ani. Avea mai multe probleme de sănătate, iar la începutul anului suferise o intervenție cardiacă la un spital privat din Londra.

Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021, la ora 15.00. Pentru acest eveniment a venit și prințul Harry din SUA, în ciuda tensiunilor care au existat între el și familia sa.

Prințul Philip a avut o relație foarte bună cu cei doi fii ai prințesei Diana: William și Harry. El a fost cel care a preluat frâiele familiei după ce prințesa Diana s-a stins din viață în urma unui cumplit accident rutier.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top