Connect with us
China: 19 morţi în explozia unui combinat chimic

Externe

China: 19 morţi în explozia unui combinat chimic

Caz șocant în China. O explozie într-un combinat chimic a făcut 19 morţi şi 12 răniţi în sud-vestul Chinei, au anunţat vineri autorităţile locale, transmite AFP.

Explozia s-a produs joi, în jurul orelor 18.30, într-un complex industrial din oraşul Yibin, în provincia Sichuan, a informat pe site-ul său administraţia locală pentru securitatea muncii.

Răniţii sunt în stare stabilă la spital, potrivit comunicatului care nu precizează cauza exploziei, dar menţionează că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Un incendiu care a izbucnit după explozia din combinatul societăţii Hengda a fost stins vineri dimineaţă, potrivit sursei.

China a fost scena mai multor accidente industriale în ultimii ani.

În 2015, o explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice a făcut 165 de morţi în oraşul port Tianjin (nord), generând o polemică legată de cauzele catastrofei şi impactul său ecologic.

Fostul primar al oraşului, care a condus comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru corupţie.

Thailanda – Întoarcere dificilă spre normalitate pentru cei 13 tineri salvaţi din peştera inundată

Cei 12 copii şi antrenorul lor de fotbal care au fost salvaţi într-un mod aproape miraculos dintr-o peşteră inundată din nordul Thailandei vor trebui să treacă peste această traumă, însă drumul lor spre normalitate va fi lung şi dificil, afirmă jurnaliştii de la AFP.

Copiii au fost separaţi de familiile lor timp de două săptămâni, privaţi de lumină şi hrană, iar timp de nouă zile nu au ştiut dacă vor fi găsiţi vreodată.

Mediul în care au rezistat atât de mult timp era la rândul lui generator de angoase: o apă tulbure, care i-a urmărit în tuneluri şi care înconjura micul promontoriu pe care s-au refugiat, unde au fost descoperiţi aproape miraculos de doi scafandri britanici.

Citește și: China vrea să dezvolte un lansator spaţial foarte puternic

Pentru moment, autorităţile thailandeze afirmă că tinerii „au cu toţii o sănătate mintală bună”, protejaţi de „coconul” reprezentat de spitalul în care au fost internaţi şi în care vor rămâne cel puţin o săptămână.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top