Connect with us
Coreea de Sud reintroduce măsuri dure de carantină după reapariția cazurilor de infectare

Externe

Coreea de Sud reintroduce măsuri dure de carantină după reapariția cazurilor de infectare

Coreea de Sud a hotărât să reinstituie măsuri de carantină în zona metropolitană a Seulului. Aici locuiesc jumătate din cei 52 milioane de locuitori ai țării. Cazurile de infectare cu coronavirus se reduseseră la 0, iar acum epidemia a reizbucnit. S-au impus noi măsuri de protecție deoarece cazurile au reapărut, conform The Guardian.

Coreea de Sud reintroduce măsuri dure de carantină după reapariția cazurilor de infectare

Coreea de Sud a fost până în prezent un model de bune practici în ceea ce privește măsurile luate pentru reducerea infectării cu noul virus. Deși se credea că întreaga țară a scăpat de acesta, numărul infectărilor a început să crească de la 0.

De aceea, autoritățile au decis să închidă din nou spațiile publice pentru o perioadă de 2 săptămâni. Ministrul Sănătăţii din țară a îndemnat companiile să introducă lucru de acasă sau de la distanță. De atfel, toate parcurile, muzeele și galeriile de artă vor fi din nou închise.

Am decis să înăsprim din nou măsurile de carantină în zona metropolitană timp de două săptămâni, de mâine şi până în data de 14 iunie”, a declarat Park Neung-Hoo, ministrul Sănătății. 

Locuitorii capitalei sunt sfătuiți să evite adunările sociale sau locurile aglomerate. Unitățile religioase au fost avertizate să respecte măsurile de carantină cu maximă vigilență. Park a mai menționat:

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru oprirea răspândirii în zona metropolitană. Dacă eşuăm, ne vom întoarce la carantină generalizată”. 

Doar în ultimele 24 ore, Coreea de Sud a raportat 79 de cazuri după ce epidemia fusese readusă integral sub control. Cazurile noi zilnice ajunseseră la cifra dorită: 0. Se pare că đeși nu mai există un om infectat, virusul nu dispare din țară.

Un motiv din spatele creșterii numărului de cazuri noi ar fi faptul că în cluburile de noapte din districtul Itaewon din Seul un tânăr de 29 ani a răspândit virusul printre persoanele de acolo.

Ce părere aveți despre această situație?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top