Cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade. Cel puțin 54 de oameni au fost răniți

02.04.2018
Cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade. Cel puțin 54 de oameni au fost răniți

Cel puín 54 de persoane au fost rănite ca urmare a unui cutremur moderat, produs în Iran și resimțit și în capitala statului, duminică seara.

Un seism cu magnitudinea de 5,3 s-a produs în partea vestică a Iranului duminică seară, provocând rănirea a cel puţin 54 de persoane, cu doar câteva ore înainte ca un cutremur de intensitate moderată să fie resimţit în apropiere de capitala ţării, Teheran, a anunţat presa centrală iraniană, citată de Reuters.

Nu au fost raportate decese şi pagube materiale după al doilea seism, ce a avut o magnitudine de 4,2 şi care s-a produs la o distanţă de 90 de kilometri faţă de Teheran, a anunţat agenţia de presă iraniană IRNA.

Cele mai multe dintre cele 54 de persoane rănite după primul seism de duminică seară au fost externate după ce au primit tratamente medicale în spitalele din provincia vestică Kermanshah, au precizat reprezentanţii serviciilor de urgenţe medicale, citaţi de IRNA.

Potrivit aceleiaşi agenţii de presă, majoritatea accidentelor au reprezentat răni minore, provocate de căderea unor obiecte.

Un seism cu magnitudinea de 7,3 care s-a produs în provincia Kermanshah şi în Irak în noiembrie 2017 a făcut peste 600 de victime şi a rănit peste 8.000 de persoane.

Cutremur și în România, în Duminica Floriilor

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 15:21, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 82 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (22 kilometri), Panciu (26 kilometri), Focşani (36 kilometri), Mărăşeşti (39 kilometri) şi Adjud (45 kilometri).

Cel mai recent cutremur de peste 3 grade a avut loc pe 17 martie în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter.

În luna martie, în România, au avut loc 23 de cutremure cu magnitudinea între 2 şi 4,6 pe Richter, cele mai multe fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

Anul trecut, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, cutremurul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Citește și: Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter în Pacific

Citește și: Directorul INFP, despre marele cutremur din România: “Să fim pregătiţi …”