Connect with us
replică de 5,0 grade pe scara Richter

Externe

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, replică de 5,0 grade pe scara Richter

Un seism cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs, vineri, în sud-estul Iranului, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost la 58 de kilometri de orașul Kerman, care are o populație de peste 820.000 de locuitori.

La zece minute după primul seism, a avut loc o replică de 5,0 grade pe scara Richter.

Cele mai noi informații despre cutremure:

Frecvența cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter va crește anul viitor

Frecvența cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scară Richter va crește anul viitor, putându-se chiar dublă, că urmare a încetinirii vitezei de rotație a Pamantului.

Este prognoza lansată de experții americani Roger Bilham, de la University of Colorado, din Boulder, și Rebecca Bendick, de la University of Montană, scrie cotidianul britanic The Guardian.

In cadrul experimentului efectuat în acest sens, experții au analizat istoria cutremurelor înregistrate în secolului al 20–lea, ajungând la concluzia că perioadele cu cea mai intensă activitate seisma s-au suprapus peste perioadele marcate de modificarea vitezei de rotație a planetei noastre în jurul axei sale.

Iar cele mai multe asemenea catastrofe naturale s-au produs când Pământul și-a încetinit miscarea.

În 2018 vor fi mai multe cutremure distrugătoare!

„In acele perioade de timp anual s-au înregistrat între 25 și 30 de cutremure puternice, în condițiile în care media anuală este de 15 astfel de fenomene”, a declarat Bilham.

In opinia lui, „anul acesta am avut noroc, pentru că au fost numai șase seisme devastatoare. Dar din 2018 trebuie să ne așteptăm la cel putin 20.

O informație deosebit de importantă, dacă ținem cont de faptul că, potrivit estimărilor oamenilor de știință, Terra își va încetini viteză de rotație în cursul anului viitor”, a adăugat cercetătorul american.

Specialistii nu au reușit, deocamdată, să identifice cauza acestei legături între cele două fenomene, dar, în opinia lor, încetinirea ritmului de rotație al Pământului ar putea influență, într-un fel sau altul, nucleul acestuia, care, la rândul sau, ar putea influență activitatea seismică.

Citește și Program bănci 30 noiembrie – 1 decembrie 2017

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top