Cutremur de 4.7 grade pe scara Richter în Franța – Mărturiile oamenilor speriați de seism

12.02.2018
Cutremur de 4.7 grade pe scara Richter în Franța – Mărturiile oamenilor speriați de seism

Cutremur de 4.7 grade pe scara Richter în Franța – Mărturiile oamenilor speriați de seismUn cutremur de 4.7 grade grade pe scara Richter s-a produs în urmă cu puțin timp în Frața în apropiere de localitatea Châtaigneraie. Adâncimea cutremurului a avut loc la 2km.

Până la această oră autoritățile Franceze nu au raportat pagube majore sau victime. Conform aplicației de monitorizare a activității seismice, cetățenii afectați de cutremurul din Franța susțin că acesta a fost unul puternic. Unul dintre martori susține că i-au căzut obiecte din casă.

Ultimele cutremure importante înregistrate în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la miezul nopţii, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora locală 00:32, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 127,6 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (30 kilometri), Covasna (46 kilometri), Întorsura Buzăului (55 kilometri), Buzău (56 kilometri) şi Târgu Secuiesc ( 59 kilometri).

În luna februarie au avut loc 9 cutremure cu magnitudinea între 2,2 şi 3,9 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea.

Anul trecut, cel mai mare seism a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.