Connect with us
Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter!

Externe

Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter!

Se întâmplă chiar în Mexico City! Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs joi dimineaţa în Mexico City declanşând alarma de cutremur a oraşului şi provocând panică în rândul locuitorilor care au ieşit afară din locuinţe şi birouri, informează Reuters.

Nu au fost înregistrate victime sau de pagube materiale imediate în urma seismului care a fost resimţit în mai multe zone ale capitalei.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit în apropierea localităţii Huajuapan de Leon din sudul statului Oaxaca, la o adâncime de 55 de kilometri, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite.

Unele persoane din cartierul Roma, situat în centrul capitalei Ciudad de Mexico, au ieşit din case desculţe şi în pijama.

”Nu ştii cât de puternic va fi şi acest lucru te face să te simţi nesigur şi speriat”, a mărturisit Elena Tenorio, care a ieşit din maşină după ce poliţia i-a făcut semn, ei şi altor participanţi la trafic, să oprească.

‘Copilul’ vulcanului Krakatau a erupt aruncând în aer cenuşă şi lavă

Un vulcan din Indonezia cunoscut drept ”copilul” legendarului Krakatau (sau Krakatoa) a erupt joi aruncând în aer o coloană de cenuşă în timp ce pe versanţii săi s-au prelins şuvoaie de lavă topită, informează AFP.

Anak Krakatau (copilul lui Krakatau), o mică insulă vulcanică formată la o jumătate de secol după erupţia mortală a vulcanului Krakatoa din anul 1883, s-a trezit la viaţă în ultimele săptămâni, din craterul său fiind expulzate roci încinse şi cenuşă.

Zona Krakatau, care formează o mică insulă în strâmtoarea Sunda, între insulele Java şi Sumatra, este nelocuită, însă vulcanul este o populară atracţie turistică.

Agenţia geologică din Indonezia nu a ridicat nivelul de alertă în această insulă, însă accesul este interzis pe o rază de un kilometri în jurul craterului.

Citește și: Cutremur în România! Este al doilea pe ziua de azi!

Erupţia Krakatau din secolul al XIX-lea este considerată drept cea mai importantă observată vreodată – coloana de cenuşă, roci şi fum a ajuns la o înălţime de peste 20 de kilometri, regiunea a fost cufundată în întuneric, iar valurile provocate de un puternic tsunami s-au simţit în toată lumea.

În dezastrul din 1883 şi-au pierdut viaţa peste 36.000 de persoane.

Peste 120 de vulcani sunt activi în Indonezia, ţară situată pe Cercul de foc al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top