Connect with us
Cutremur devastator în Mexic! Imaginile care arată dezastru

Externe

Cutremur devastator în Mexic! Imaginile care arată dezastru

Un cutremur devastator a avut loc astăzi în sudul Mexicului. Acesta a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter și a lăsat prăpăd în urma sa. Cu toate acestea, până în momentul de față nu au fost semnalate pierderi de vieți omenești.

Cutremur devastator în Mexic! Imaginile care arată dezastru

Epicentrul acestui seism este situat în localitatea Crucecita, în statul Oaxaca din sudul ţării, precizează Serviciul seismologic național mexican. Acesta a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT).

Seismul a fost resimţit în mai multe cartiere din Ciudad de Mexico. Până în acest moment nu există informații despre posibile victime omenești, însă mai mulți localnici au surprins efectele devastatoare ale cutremurului și chiar momentul în care acesta s-a produs.

Autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras. Alerta, care a fost emisă de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, vizează o suprafaţă de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca.

Teritoriul mexican este situat la confluenţa a cinci plăci tectonice, fiind dintotdeauna o zonă cu un risc crescut de cutremure. 

Trei cutremure majore s-au produs în anul 2017 în Mexic, când  471 de persoane. Acela a fost cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

În filmările de mai jos se pot vedea panica creată printre localnici, dar și multe dintre pierderile cauzate de acest cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top