Connect with us
Cutremur în Insulele Solomon. Seismul a avut o magnitudine de 8 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri

Externe

Cutremur în Insulele Solomon, cu magnitudinea de 7,8 pe Richter

Cutremur în Insulele Solomon. Seismul a avut magnitudinea de 8 pe scara Richter, potrivit emsc. Seismul s-a produs la o distanță de 68 km W of Kirakira, la ora locală 4:38. În plus, seismul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri.

UPDATE, ora 23:01: Centrul pentru Avertizare de Tsunami în Pacific a ridicat alerta emisă după seismul cu magnitudinea 7,8 produs joi în insulele Solomon.

UPDATE, ora 20:32: Magnitudinea a fost revizuită la 7,8 pe scara Richter.

UPDATE, ora 19:58: În urma cutremurului a fost emisă alertă de tsunami. Seismul s-a produs la 63 de kilometri distanță de sud-vestul localității Kirakira, capitala provinciei Makira-Ulawa.

Cutremur în Insulele Solomon de 8 grade

Un alt cutremur cu magnitudine mare în Insulele Solomon a avut loc în iulie 2015. Un cutremur submarin de magnitudine 6,9 s-a produs în apropierea Insulelor Solomon din sudul Pacificului. Ulterior a fost declanșată o alertă de tsunami de scurtă durată pentru zonă, informează Reuters.

Seismul, înregistrat inițial de 7,5, a avut loc la o adâncime de 33 km în apropierea Insulelor Santa Cruz din cadrul arhipelagului, a declarat Institutul de geofizică al Statelor Unite (USGS).

Centrul de avertizare pentru tsunami în Pacific din Hawai a emis o avertizare, afirmând că „valuri tsunami periculoase în urma acestui cutremur sunt posibile… de-a lungul coastelor Insulelor Solomon”.

Dar 30 de minute mai târziu, Centrul a ridicat alerta de tsunami.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top