Connect with us
Cutremur Japonia. Un cutremur de 6.9 grade a lovit la 250 de km de Tokio

Externe

Cutremur puternic în Japonia 7,4grade. Două tsunami-uri

Cutremur Japonia, 21-22 noiembrie. Un cutremur de 7.3 grade, rectificat ulterior la 6.9 la lovit Joponia în această seara.

UPATE  07:14 – Zvonurile din timpul nopții se confirmă. Cutremurul din Japonia a avut de fapt o magnitudine de 7,4 pe scara Richter și nu 7,3 sau 6,9 cum se revizuise de două ori inițial. Autoritatile nipone au emis un comunicat oficial în care confirmă zvonurle din presa japoneză. Cutremurul din Japonia a avut 7,4 grade pe scara Richter.

Cutremurul din Japonia s-a resimțit si în Tokio, la 250 de km de epicentrul cutremurlui.

UPDATE 05:02 – Vezi aici cele mai noi știri despre cutremur Japonia 

UPDATE Cutremurul în Japonia, s-au produs valuri de peste 1 metru

UPDATE – Valuri tsunami de aproape un metru au lovit coasta Japoniei

Un val cu înălţimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat în localitatea Soma, în zona centru-est a Japoniei, a transmis postul public de televiziune NHK. Regiunea afectată este cea în care în anul 2011 s-a produs un cutremur de 9,1 grade urmat de valuri tsunami devastatoare, calamităţi soldate cu 15.900 de morţi.

UPDATE VIDEO – LIVE HUFF.RO

Cutremur în Japonia

Autorităţile au transmis că nu există risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrică de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la o rafinărie din zona Iwaki (Fukushima).

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de moment de 6,9 grade s-a produs marţi dimineaţă (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei.

Seismul a avut loc marţi la ora locală 5.59 (luni, 22.59, ora României) în Oceanul Pacific, la adâncimea de 11,4 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri est de coastele Japoniei.

Epicentrul a fost la 37 de kilometri est-sud-est de oraşul nipon Namie, la 59 de kilometri nord-est de Iwaki, la 73 de kilometri est de Funehikimachi-Funehiki şi la 92 de kilometri est-sud-est de Fukushima.

Centrul pentru alerte de tsunami din Oceanul Pacific a emis scurt timp o avertizare privind valuri de intensitate mică. Autorităţile nipone au ordonat evacuarea zonelor Aomore, Iwate, Ibaraki şi Chiba, avertizând că există riscul unor valuri cu înălţimea de până la trei metri.

UPDATE – Un prim Tsunami a lovit, valurile au măsurat 60 de cm.

Cutremur în Japonia 21 – 22 noiembrie 2016

Un seism de 6.9 grade s-a produs în Japonia luni seară. Cutremurul a fost clasificat inițial cu o intensitate de 7.3 grade pe scara Richter. Ulterior EMSC a scăzut intensitatea acestuia la 6.9. Unele surse susțin ca acesta a avut o magnitudine de 6.8.

Cutremurul a declansat și un Tsunami. Valul așteptat de autoritățile japoneze este de 3 metri. Primul val tsunami din Japonia, după cutremurul din 21 noiembrie, a fost de 60 de cm.

Știrea inițiala

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de moment de 6,9 grade s-a produs marţi dimineaţă (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei. Existând un risc redus de tsunami, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Seismul a avut loc marţi la ora locală 5.59 (luni, 22.59, ora României) în Oceanul Pacific. La adâncimea de 11,4 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri est de coastele Japoniei.

Epicentrul a fost la 37 de kilometri est-sud-est de oraşul nipon Namie. La 59 de kilometri nord-est de Iwaki, la 73 de kilometri est de Funehikimachi-Funehiki şi la 92 de kilometri est-sud-est de Fukushima.

VIDEO LIVE Cutremur Japonia

VIDEO Cutremur mare în Japonia. Șe așteaptă un Tsunam de 3 metri

Știre în curs de actualizare.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top