Donald Trump a semnat ordinul prin care SUA suspendă primirea refugiaților musulmani

28.01.2017
Donald Trump a semnat ordinul prin care SUA suspendă primirea refugiaților musulmani

Președintele american Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin prin care suspendă primirea refugiaților și impune controale dure pentru cetățenii din șapte state musulmane, care vor să viziteze SUA.

Trump a susţinut că acest ordin executiv îi va ţine departe pe ”teroriştii islamişti radicali” de Statele Unite.

”Vorbim de un lucru mare. Protejarea naţiunii de terorişti străini care intră în SUA”, a declarat preşedintele de la Casa Albă.

Acest ordin executiv blochează cu efect imediat, pentru o perioadă temporară de cel puţin 120 de zile, toate programele de primire a refugiaţilor în Statele Unite. De asemenea, preşedintele cere impunerea unor reguli mai dure pentru selecţia refugiaţilor, dacă programele vor fi reluate în viitor.

Citește și: Băsescu, atac la imigranții musulmani: Oare n-au și ei de apărat țara lor de acolo?

Ce musulmani au primit interdicție pentru SUA

Noile reguli vor da asigurări ”că cei care primesc aprobare prin programul de primire a refugiaţilor nu reprezintă un risc la adresa securităţii şi prosperităţii din Statele Unite”.

Prin acest ordin executiv s-a decis inclusiv blocarea pe termen nedeterminat a primirii refugiaţilor sirieni în SUA. Această interdicţie poate să fie ridicată doar atunci când preşedintele republican decide că refugiaţii sirieni nu mai reprezintă o ameninţare de securitate.

De asemenea, autorităţile americane nu vor mai emite vize pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile pentru migranţii sau vizitatorii din şapte ţări musulmane, printre care se numără: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, relatează news.ro.