Connect with us
Donald Trump amenință cu un atac: "Rusia, pregătește-te, vin rachetele!"

Externe

Donald Trump amenință cu un atac: „Rusia, pregătește-te, vin rachetele!”

Președintele american Donald Trump avertizează Rusia că va urma un atac în Siria, în contextul în care Bashar al-Assad este bănuit de folosirea armelor chimice asupra populației.

”Rusia a promis că va doborî orice rachetă trasă spre Siria. Rusia, pregătește-te, pentru că vor veni rachetele, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii aliata unui Animal care atacă cu arme chimice, care omoară oameni și îi face plăcere”, a scris Trump pe Twitter.

Președintele SUA a revenit la scurt timp cu un nou mesaj:

Relația noastră cu Rusia este acum mai rea decât a fost vreodată, și aici includem și perioada Războiului Rece. Nu este niciun motiv să se întâmple asta. Rusia are nevoie să o ajutăm cu economia, ceva ce ar fi foarte ușor de făcut, și avem nevoie ca toate națiunile să lucreze împreună. Să oprim cursa de înarmare?

Ambasadorul Rusiei în Liban, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său.

”Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.

Trump a discutat cu liderii din Marea Britanie și Franța despre lansarea unui atac asupra Siriei până la finalul săptămânii. Niciunul dintre cei trei lideri nu a luat o decizie fermă cu privire la acest aspect.

Reacția lui Trump, după un presupus atac chimic în Siria

Aproximativ 500 de pacienţi care au fost trataţi în centre medicale au prezentat simptome relevând o expunere la substanţe chimice toxice în Douma, oraş sirian aflat la circa 17 kilometri de Damasc, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a condamnat presupusul atac chimic de sâmbătă, atribuit de Occident regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters şi EFE.

SUA, Marea Britanie şi Franţa acuză regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că este responsabil de acest atac, făcând să planeze ameninţarea unei riposte militare împotriva Siriei.

Kremlinul a avertizat miercuri împotriva oricărei acţiuni în Siria care ar putea ‘destabiliza situaţia deja fragilă din regiune’, după ameninţările cu lovituri ale Occidentului împotriva regimului de la Damasc, acuzat că este responsabil de un presupus atac chimic comis sâmbăta trecută, relatează AFP.

‘Noi încă sperăm că toate părţile vor evita orice act care în realitate nu ar fi în niciun caz justificat şi care ar putea destabiliza situaţia, deja fragilă, în regiune’, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind situaţia actuală ca fiind ‘foarte tensionată’.

Citește și: OMS: 500 de oameni au fost expuși la substanțe chimice în Siria

2 Comments

2 Comments

  1. Goe

    2018-04-11T16:49:27+03:00 at 16:49

    Oare prin Yemen nu se uita nimeni ? … mor ca mustele si nu se sesizeaza nimeni … nici muscalii, nici vacarii …

  2. paul

    2018-04-11T15:25:25+03:00 at 15:25

    PRETEXTE,PRETEXTE. SADAM HUSEIN AVEA ARME DE DISTRUGERE IN MASA. HAI SA-L OMORAM. S-A CONSTATAT CA NU le AVEA. DAR I-AU LUT PETROLUl. BENLADEM A DISTRUS TURNURILE GEMENE. HAI SA-L OMORAM. NU LE-A DISTRUS EL CI CHIAR AMERICANII.SIRIENII FOLOSESC GAZE TOXICE. hAI SA-I OMORAM.NU AU FOLOSIT. SCUZE. CINE URMEAZA? isis nu a fost atacat de americani in siria , ci numai cand i-au atacat pe americani in IRAK BOMBARANDU-LE PUTURILE PETROLIERE.SPER CA NEBUNUL COREEAN SA LE DISTRUGA BAZA GUAM AR FI O RAZBUNARE PENTRU TOATE PORCARIILE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top