Connect with us
Două avioane s-au ciocnit în aer! Un cunoscut politician a murit pe loc

Externe

Două avioane s-au ciocnit în aer! Un cunoscut politician a murit pe loc

Două avioane ușoare, în care se aflau șapte persoane, s-au ciocnit vineri în aer, deasupra statului american Alaska. Toți pasagerii, printre care și un deputat local, şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii. Într-un avion se afla o singură persoană, iar restul, în cel de-al doilea.

Două avioane s-au ciocnit în aer! Un cunoscut politician a murit pe loc

Într-unul din avioane se afla o singură persoană, respectiv un politician și deputat local, iar în celălalt, alte şase, a precizat Departamentul pentru siguranţă publică din Alaska. Ciocnirea a avut loc vineri dimineaţa (ora locală), în apropiere de aeroportul din Soldotna, la circa 100 km sud-vest de oraşul Anchorage. Inițial, unul dintre pasageri a supraviețuit, dar a decedat în timp ce era transportat la spital.

Garry Knopp era membru în consiliul legislativ al statului Alaska și, printre altele, și instructor de zbor. El se afla singur în avionul pe care îl pilota, când a intrat în coliziune cu un alt aparat. El a fost ales în anul 2016 în Legislatura din Alaska după ce a servit mai mulți ani în Ansamblul Kenai Borough. Anul acesta candida pentru primărie. Numele său va rămâne în continuare pe buletinele de vot, iar dacă va fi ales, oficialii din Alaska vor desemna un înlocuitor.

Garry Knopp avea 67 de ani, în timp ce restul victimelor aveau, 23, 24, 25, 26, 40 şi 57 de ani, majoritatea fiind din Carolina de Sud. Pilotul celui de-al doilea avion era proprietarul unei companii aeriene specializate în zboruri charter şi de agrement.

Administraţia federală pentru aviaţie şi Consiliul naţional pentru securitatea transporturilor din SUA au demarat o anchetă pentru a identifica circumstanţele coliziunii.

Ultim omagiu

Guvernatorul Mike Dunleavy a declarat emis o declarație de presă din partea sa și a soției sale, Rose, prin care au transmis condoleanțe familiei lui Garry Knopp. În plus, au fost scrise acolo cuvinte de laudă la adresa pilotului, care a fost foarte apreciat în timpul vieții.

„Prima doamnă și cu mine am dori să ne exprimăm sincerele condoleanțe către familia lui Knopp, știm că le este foarte greu să treacă prin aceste momente crunte. De-a lungul celor 42 de ani petrecuți pe Peninsula Kenai, Garry a devenit foarte cunoscut pentru felul său de a fi, pentru modul în care își petrecea timpul liber în natură, el fiind un pilot desăvârșit și un om al publicului. Prezența sa nu va fi uitată prea curând de cei pe care i-a servit cu loialitate pentru atât timp.”, a declarat guvernatorul Mike Dunleavy.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top