Connect with us

Externe

EXPLOZIE într-o stație de autobuz din Manhattan. Un individ a încercat să comită un ATENTAT TERORIST

Mai mulți oameni au fost răniți, luni dimineață, după ce un dispozitiv a explodat într-o stație de autobuz din New York, anunță nypost.com.

UPDATE: Cel care a declanșat dispozitivul exploziv artizanal este untânăr originar din Bangladesh, care a fost inspirat de ISIS, au declarat surse citate de New York Post

Suspectul are 27 de ani și locuia în Brooklyn. Bărbatul amplasase bomba în partea dreaptă a jachetei și a declanșat-o în timp ce se afla prin tunelul de tranzit Manhattan, însă s-a grăbit, iar explozia a fost diminuată. Bărbatul are răni grave, însă poliția a reușit să vorbească pentru scurt timp cu el, iar presupusul terorist a declarat că și-a confecționat mecanismul artizanal la compania electrică la care lucrează.

În afară de el, alte trei persoane au fost rănite, dar sunt în afara oricărui pericol.

Incidentul s-a petrecut în zona Avenue 8th și strada West 44. Potrivit primelor informații, o persoană a fost arestată, după ce dispozitivul său a fost detonat parțial în interiorul unui tunel.

Zona a fost evacuată, deoarece există suspiciuni privind existența unui al doilea dispozitiv. Poliţia new-yorkeză a anunţat pe Twitter că o explozie ‘de origine necunoscută’ a avut loc la intersecţia dintre 42nd Street şi 8th Avenue, în centrul Manhattanului.

Poliţia precizează că informaţiile sunt preliminare, mai multe detalii urmând să fie anunţate când vor fi disponibile.

Potrivit New York Post, a fost reținută o persoană. O bombă artizanală ar fi explodat, numai că detonarea ar fi fost parțial un eșec, potrivit unor surse citate de tabloidul american. Explozia s-a produs într-un tunel ce leagă două stații de metrou, Times Square și Port Authority. Ca urmare, autogara Port Authority a fost și ea evacuată.

Autoritățile procedează la evacuarea a trei linii de transport

Publicația mai susține că ar fi rănite câteva persoane. O explozie a avut loc într-o autogară din Manhattan, New York, în apropiere de Times Square.

Poliţia şi pompierii au confirmat că există un incident şi sunt la faţa locului, în tunelul de tranzit din această autogară, situată în apropiere de sediul New York Times, de sediul muzeului Madame Tussauds şi de alte clădiri de birouri.

Martorii spun că ar fi văzut un bărbat care părea că ar fi avut pe el o vestă explozivă. Potrivit New York Post, câteva persoane ar fi rănite.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau un act terorist.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top