Connect with us

Externe

Explozie în Mexic. Cel puțin 21 de persoane au fost ucise, alte 71 sunt grav rănite

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi alte 71 rănite în explozia unei conducte de carburant sparte în statul Hidalgo din centrul Mexicului, a anunţat guvernatorul acestui stat Omar Fayad într-o postare pe Twitter.

Potrivit mass-media locale, sute de persoane care încercau să-şi umple recipientele s-au adunat în apropierea conductei sparte la Tlahuelilpan, la aproximativ 85 de kilometri nord de Ciudad de Mexico. Cauza exploziei nu este încă clară.

Înregistrări video arată flăcările care se înalţă spre cer de la conducta ce a explodat.

Potrivit lui Fayad, guvernul local coordonează eforturile de salvare. El a indicat de asemenea că acordarea asistenţei medicale persoanelor care suferă de arsuri este prioritatea maximă.

Accidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o iniţiativă de combatere a furtului de carburant în Mexic, unde din cauza bandelor criminale şi a angajaţilor corupţi, compania petrolieră de stat Pemex a suferit pierderi de 6 miliarde de pesos (3,1 miliarde de dolari) în 2018.

Potrivit Pemex, încercări de a fura carburant din conducte ce au fost sparte au avut loc în medie o dată la fiecare 30 de minute anul trecut.

Guvernatorul statului i-a avertizat vineri pe localnici împotriva furtului de carburant, notând că „pe lângă faptul că este ilegal, vă pune viaţa şi pe cea a familiilor în pericol”.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut printr-un mesaj pe Twitter „întregului guvern” să se implice în intervenţia la faţa locului, notează Reuters.

Campania antifurt, lansată de preşedintele mexican la 20 decembrie, a condus la penurii şi cozi lungi la staţiile de benzină.

Citește și: Explozie la Paris – Mai multe persoane au fost rănite sau au decedat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top