Connect with us
Explozie la un depozit de muniții din Ucraina, mii de persoane au fost evacuate de urgență

Externe

Explozie la un depozit de muniții din Ucraina, mii de persoane au fost evacuate de urgență

Explozie în Ucraina la un depozit. Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate după un incendiu şi explozii care au avut loc la un depozit de muniţii al Ministerului ucrainean al Apărării situat la 176 de km est de capitala ţării, Kiev, în zorii zilei de marţi.

Nu există deocamdată nici o informaţie în legătură cu eventuale victime şi nu este clar dacă exploziile au fost un accident sau un sabotaj.

Citește și: Mureș: Explozie la o școală din Voiniceni – Doi răniți

Spaţiul aerian pe o rază de 20 de km de la locul depozitului a fost închis şi transportul rutier şi pe calea ferată a fost suspendat. Sute de persoane au fost trimise la locul celor întâmplate, au indicat serviciile ucrainene pentru situaţii de urgenţă într-un comunicat. Şeful forţelor armate ale Ucrainei s-a deplasat de asemenea acolo.

În ultimii ani, în Ucraina au izbucnit mai multe incendii la depozite de arme şi muniţii, aceasta fiind o pierdere în plus pentru armata ucraineană, care luptă cu separatiştii susţinuţi de Rusia în regiunile estice ale ţării din 2014.

Anul trecut, exploziile masive survenite la un depozit militar din regiunea Viniţa (270 km vest de Kiev) au determinat autorităţile să evacueze 24.000 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top