Connect with us
Presedintele Rodrigo Duarte a decretat stare de anarhie in Filipine, dupa atentatul terorist produs in orasul Davao, soldat cu moartea a 14 oameni.

Externe

Filipine: Presedintele a decretat stare de anarhie

Presedintele din Filipine, Rodrigo Duarte, a decretat sambata „stare de anarhie” in statul asiatic, dupa un atentat comis in orasul Davao, vineri.

O bomba a explodat in acest oras cu o populatie de circa 1.5 milioane locuitori, ucigand 14 oameni si ranind alti 71. Atentatul a fost revendicat de grupul terorist Abu Sayyaf.

In cursul unei vizite la locul tragediei, Duarte a explicat presei ca nu a instaurat legea martiala, dar „starea de anarhie” ii permite sa comande armatei efectuarea oricaror operatiuni necesare. „Pot ordona soldatilor sa perchezitioneze cladiri”, a precizat presedintele din Filipine.

Citeste si: Atentat intr-un mare oras filipinez

Un purtator de cuvant al presedintiei a explicat diferenta fata de legea martiala, care nu poate fi declarata decat in anumite situatii, cum ar fi riscul unei invazii sau revolte, daca este periclitata siguranta publica. In conditiile legale actuale, seful statului poate doar sa solicite armatei sprijin pentru actiunile politiei si interventii pentru oprirea violentelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top