Connect with us
Fost șofer Uber condamnat la închisoare pe viață

Externe

Fost șofer Uber condamnat la închisoare pe viață

Un fost șofer al companiei Uber a fost condamnat la închisoare pe viață. În urmă cu ceva timp fusese achitat de acuzații de terorism. După mai bine de un an, el a fost găsit vinovat pentru infracţiuni de terorism de către alţi juraţi.  Bărbatul intenționa să comită atacuri cu armă de foc şi cuţit în diverse locaţii turistice din Londra.

Fost șofer Uber condamnat la închisoare pe viață

În 2019, bărbatul, originar din Luton a fost arestat după ce și-a dezvăluit planurile teroriste unor polițiști aflați sub acoperire.

El le-a spus acestora că a reuşit să înşele juriul care îl achitase în unanimitate de ”pregătirea unui act de terorism”, în decembrie 2018, pentru rănirea unor poliţişti în faţa Palatul Buckingham, în luna august a anului precedent.

După mai bine de un an, Mohiussunnath Chowdhury a fost găsit vinovat de către alți jurați și este condamnat la închisoare pe viață.

Planurile lui au fost dejucate cu ajutorul a patru polițiști aflați sub acoperire. Aceștia l-au făcut să creadă că sunt extremiști și i-au câștigat încrederea până le-a dezvăluit planurile teroriste.

Terorist la 29 de ani

Fostul șofer Uber, originar din Luton, fusese eliberat într-un proces din decembrie 2018, după ce lovise un polițist cu o sabie de samurai. Incidentul a avut loc cu un an în urmă, chiar în fața Palatului Buckingham.

Într-o conversație din 31 martie anul trecut, înregistrată de dispozitivele de ascultare într-un apartament folosit de ofițerii sub acoperire, Chowdhury le-a spus că este gata să „plece din nou”.

El le-a spus ofițerilor:

„Nu am murit încă, știți ce spun?. Nu am martiriul, așa că este și mai greu acum pentru că acum știu prin ce a trecut familia mea.” „Ar trebui să fiu în închisoare 30 de ani în plus”, a spus el.

De asemenea, bărbatul a mai declarat că deși și-a recunoscut faptele, a scăpat prin credința în Allah.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top