Connect with us
Grecia, decizie de ultimă oră. Ce turiști vor fi testați obligatoriu

Externe

Grecia, decizie de ultimă oră. Ce turiști vor fi testați obligatoriu

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a deerminat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia. Astfel, toți turiștii care intră pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, vor fi supuși testului de Covid-19.

Grecia, decizie de ultimă oră. Ce turiști vor fi testați obligatoriu

Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, după ce au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee). Astfel, pentru a controla situația, proteja sănătatea turiștilor și pentru a evita o eventuală contaminare în masă, autoritățile au decis să supună testului tuturor persoanelor care intră în țară prin acea zonă.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Începând de vineri, este de așteptat ca traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit, pentru a se asigura că nu reprezintă un pericol pentru celelalte persoane.

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus, care, însă, nu prezintă simptome. Patru dintre aceste persoane sunt cetăţeni sârbi și se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Se pare că ar fi vorba de un medic care s-ar fi întors din Regatul Unit. MAE a avertizat că Grecia poate schimba în orice moment condițiile de intrare pe teritoriu, în funcție de cum evoluează lucrurile la nivelul fiecărui stat.

Chestionar obligatoriu

De altfel, Orice turist va veni în Grecia este obligat să completeze un chestionar de localizare online, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Acesta va conține datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. În acest fel, autoritățile vor stabili dacă persoana respectivă reprezintă sau nu un pericol pentru ceilalți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top