Connect with us
Vești proaste pentru români. Intră în carantină dacă merg în această țară

Externe

Vești proaste pentru români. Intră în carantină dacă merg în această țară

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere în mai multe state, drept pentru care unele țări au luat măsuri în acest, pentru a evita o explozie de infectări. Austria deja a ridicat restricțiile, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Astfel, a decis să emită noi avertizări de călătorie pentru unii dintre cetățenii europeni, listă pe care se regăsește și România.

Vești proaste pentru români. Intră în carantină dacă merg în această țară

Mai multe state deja au început să ia măsuri pentru e preveni izbucnirea unui nou val de infectări. Printre acestea se regăsește și Austria, care și-a reorganizat strategiile de prevenție pentru a împiedica răspândirea virusului. Printre statele care sunt vizate de aceste restricții de circulație se regăsește și România. Situația din România a început să se agraveze, numărul de infectări crescând semnificativ în ultima perioadă, ajungându-se chiar la un record de 555 de cazuri noi într-o zi.

Austriecii consideră că și Bulgaria și Republica Moldova trebuie supuse noilor reguli, deoarece au prezentat o înrăutățire a situației. Astfel, cetățenii care vin din România, Bulgaria și Republica Moldova trebuie să fie plasați timp de două săptămâni în carantină la venirea lor pe teritoriul austriac sau să facă dovada că nu reprezintă un pericol pentru ceilalți printr-un test negativ de COVID-19, conform declarațiilor Cancelarului austriac Sebastian Kurz şi a Ministrului de Externe, Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, mai multe state includ România pe lista neagră și fie nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și granițele complet închise, fie le impun unele condiții și chiar îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare. Nici Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri sau personal.

Începând din 27 iunie, Danemarca este deschisă pentru majoritatea statelor europene, cu excepția a șase dintre acestea, printre care și România. Decizia de a interzice acestea țări s-a luat în urma analizei situației epidemiologice a fiecăreia.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top