Connect with us
Grecia schimbă din nou regulile. Toți turiștii trebuie să facă dovada testului negativ

Externe

Grecia schimbă din nou regulile. Toți turiștii trebuie să facă dovada testului negativ

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a deerminat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia, având în vedere că unele state se confruntă din nou cu infectări numeroase. Grecii au decis să schimbe din nou măsurile, așa că orice turist trebuie să arate că nu este infectat prin intermediul unui test negativ.

Grecia schimbă din nou regulile. Toți turiștii trebuie să facă dovada testului negativ

Grecia a introdus, inițiat, testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis, după ce au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee). Astfel, pentru a controla situația, proteja sănătatea turiștilor și pentru a evita o eventuală contaminare în masă, autoritățile au decis să supună testului tuturor persoanelor care intră în țară prin acea zonă.

Cu toate acestea, au schimbat reglementările și au decis că fiecare turist care intră în țară trebuie să aibă asupra lui un test de coronavirus negativ, care să demonstreze că este sănătos și nu reprezintă un pericol pentru restul oamenilor. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața. Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. Până acum, aproximativ 100 de turiști au fost depistați pozitiv la testul de Covid-19, printre care și 3 români.

În continuare, orice turist va veni în Grecia este obligat să completeze un chestionar de localizare online, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Acesta va conține datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. În acest fel, autoritățile vor stabili dacă persoana respectivă reprezintă sau nu un pericol pentru ceilalți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top