Connect with us
I-au împușcat tatăl de 13 ori și l-au lăsat să moară

Externe

I-au împușcat tatăl de 13 ori și l-au lăsat să moară

Tatăl lui Ramón, care își apăra pământurile familiei deimportante companii de ulei de palmier în pădurea tropicală din Columbia, a fost omorât ziua-n amiaza mare. Acum, mama lui Ramón este îngrijorată pentru viața fiului ei.

În același timp, companii din toată lumea profită de pe urma crimelor împotriva apărătorilor mediului așa cum era tatăl lui Ramón, iar uleiul de palmier în valoare de sute de milioane de euro ajunge pe rafturile supermarketurilor noastre.

Însă, în sfârșit, o nouă lege europeană deschizătoare de drumuri ar putea trage la răspundere companii globale pentru astfel de încălcări ale drepturilor omului și ar permite oamenilor ca Ramón să-și caute dreptatea în instanțe europene!

Industria va încerca să facă lobby pentru o lege mai slabă, însă UE vrea să audă părerea oamenilor din toată lumea. E șansa noastră să facem din asta cea mai mare consultare publică care a avut loc vreodată și să ajutăm la adoptarea acestei legi istorice! Când strângem 1 milion de voci, vom transmite apelul factorilor de decizie europeni direct, dar și prin sondaje de opinie și reclame în media.

De zeci de ani, marile corporații au profitat de abuzurile împotriva drepturilor omului și de prejudiciile aduse mediului în lanțurile lor de aprovizionare, de la minerale din zone de conflict la muncă în condiții de sclavie și exploatarea copiilor. Iar oamenii care ne apără planeta sunt asasinați pentru profit.

În calitate de consumatori, ne putem simți neputincioși, dar această lege istorică ar putea modifica literalmente regulile afacerilor globale, impunând companiilor să-și investigheze lanțurile de aprovizionare și să acționeze în potențiale abuzuri, indiferent unde apar acestea.

Știm că marile corporații vor încerca să oprească legea, dar există sprijin puternic în Parlamentul European, iar politicienii vor să ne audă opinia. Deci, hai să participăm masiv la consultarea publică în zilele care urmează înainte de ca ea să se închidă în zilele care urmează și să încurajăm Europa să adopte această lege istorică. Adaugă-ți numele acum și hai să-i susținem pe Ramón și pe toți ceilalți din prima linie!

Semnează acum să apărăm oamenii ca Ramón

Suntem conștienți de puterea mișcării noastre. Când ne-am unit pentru a sprijini liderii indigeni din Amazon să-și apere pământul de corporații petroliere gigant în instanță … au câștigat! Acum, această lege ar putea ajuta copiii să nu mai fie exploatați, apărătorii mediului să nu mai fie uciși și pădurile tropicale să nu mai fie tăiate. Deci, hai să ne folosim din nou puterea pentru o cauză bună.

Marian Dumitrescu este jurnalist de 4 ani, a lucrat in televiziune la Realitatea TV, Antena 3 si Romania TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top