Connect with us
India, un mister pentru cercetători: număr mic de decese din cauza coronavirus

Externe

India, un mister pentru cercetători: număr mic de decese din cauza coronavirus

India este a doua țară din lume ca număr al populației și totuși numărul lor de oameni infectați este redus. Anunțurile privind statisticile legate de noile cazuri de Covid-19 și decese din India uimesc și șochează. Ce se întâmplă acolo?

India, un mister pentru cercetători: număr mic de decese din cauza coronavirus

Conform BBC News, datele au relevat un „mister în privința ratei reduse de decese din India” în timp ce lumea întreagă este șocată. Alte mari țări sunt afectate extrem de puternic, în timp ce India este un mister, „excepția indiană, cu rate de deces în marile orașe mult mai mici”.

La aproximativ două luni de la primul caz de Covid-19 înregistrat, în a doua cea mai populată țară de pe glob numărul infectărilor a trecut de 29.000. În India Covid-19 a făcut puțin peste 900 de persoane.

Aici numărul de decese s-a dublat după 9 zile. În data de 25 aprilie numărul era de 825 de persoane, în timp ce în 16 aprilie numărul era redus la jumătate.

Experții în domeniu au spus că este o veste îmbucurătoare. În același timp, durata de dublare a deceselor în New York în aceeași etapă a pandemiei era de doar 2-3 zile.

Motivele numărului redus al deceselor din cauza Covid-19 din India

Mulți experți din domeniul sănătății publice și medici au vorbit despre faptul că blocajul total al Indiei pentru minimum o lună ar fi fost motivul unei situații atât de pozitive.

În același timp, revista medicală Lancet a spus că „blocarea are deja efectul dorit, de aplatizare a curbei epidemice.”

Alte persoane consideră că vârsta tânără a populației Indiei este motivul pentru care mortalitatea este atât de scăzută. Pe de altă parte, alte persoane vorbesc despre posibilitatea prezenței unei tulpini mai puțin virulente a virusului. Se vorbește și despre vremea caldă care ar diminua contagiunea. Aceste afirmații nu sunt susținute de vreo dovadă.

Un medic și oncolog american de origine indiană pe nume Siddhartha Mukherjee a declarat pentru jurnalistul Barkha Dutt:

„Pentru a fi total sincer, nu știu și lumea nu știe răspunsul. Este un mister. O parte din mister vine in faptul că nu facem suficiente testări. Dacă am testa mai mult, atunci am ști răspunsul.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top