Connect with us
Orașul minune din Italia în care populația este imună la Covid-19

Externe

Orașul minune din Italia în care populația este imună la Covid-19

În plină pandemie, în cea mai afectată țară din Europa, în Italia, într-un oraș nordic aproape jumătate din populație a dobândit imunitate la coronavirus. Orașul se numește Ortisei din Val Gardena, iar locuitorii au dobândit ceea ce specialiștii numesc „imunitate de turmă.” Majoritatea oamenilor de acolo sunt pozitivi asimptotici la coronavirus.

Orașul minune din Italia în care populația este imună la Covid-19

Ortisei este unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia. Acest oraș este situat în regiunea Val Gardena care tocmai a devenit cu atât mai atractivă pentru turiști datorită unui procent de 49% dintre cetățeni au devenit imuni la Covid-19.

Această descoperire a fost făcută de doctorul Simon Kostner care a efectuat teste serologice în cadrul unui centru wellness dintr-un hotel al localității.

Orășelul care era deja cunoscut pentru atracțiile sale turistice, dar acum a devenit și mai faimos datorită „imunității de turmă” parțială față de infecția de coronavirus.

Specialiștii au testat 456 persoane cu vârste cuprinse în interval 20-59 ani. Rezultatul a fost unul care uimește: 49% dintre persoane sunt pozitive, dar nu au simptome de coronavirus.

S-au testat întâi angajații hotelului italian, apoi locuitorii orașului la un preț de 30 euro per persoană. Aceste persoane au fost infectate de coronavirus, dar nu erau conștiente de asta. Mai mult de două treimi dintre persoanele testate au declarat că nu au observat niciun simptom.

Teste efectuate în fiecare zi

Doctorul Kostner coordonează o echipă de voluntari care efectuează în fiecare zi 100 de noi teste. Proprietarul hotelului, Klaus Sanoner le-a pus medicilor la dispoziție 1000 de teste importate din China.

Doctorul Kostner a fost și el infectat cu coronavirus și a învins boala. El este ajutat să efectueze analizele de doi colegi, medici de familie ca și el. Ajutor îi oferă și o asistentă medicală.

Testele se efectuează în centrul de sănătate din interiorul hotelului. Voluntarii respectă toate procedurile prevăzute de normele în vigoare: mănuși, măști, dezinfectanți, instrumente de unică folosință.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top