Connect with us
Inundații în Grecia: Aproximativ 2.000 de case și magazine au fost distruse

Externe

Inundații în Grecia: Aproximativ 2.000 de case și magazine au fost distruse

Vremea s-a înrăutăţit marţi în Grecia, fiind înregistrate ploi abundente în multe părţi ale ţării, informează cotidianul Ekathimerini, portalul Greek Reporter şi agenţia de presă ANA.

Oraşul Mandra, la vest de Atena, unde 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în luna noiembrie în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor extreme, a fost şi de această dată afectat de inundaţii, fără a fi raportată însă pe moment vreo victimă.

Numeroşi rezidenţi au postat pe Facebook filmuleţe în care se putea vedea cum forţa apei a transformat străzile în râuri, iar pompierii au intervenit pentru a salva şoferii prinşi de viituri şi a răspunde la apelurile a zeci de persoane ale căror locuinţe a fost inundate.

Aproximativ 2.000 de case şi magazine au fost distruse în Mandra în noiembrie anul trecut în ceea ce experţii au descris drept „un dezastru care aştepta să se întâmple”, din cauza unor planuri de dezvoltare prost concepute.

În 2016 au fost aprobate îmbunătăţiri substanţiale ale sistemului de drenare a apei, dar lucrările nu au început.

Inundaţiile au afectat marţi şi alte părţi ale Greciei, în multe zone înregistrându-se peste 50 de milimetri de precipitaţii.

Grecia, grav afectată de inundații

Ploile torenţiale au afectat şi prefectura Magnesia, din centrul Greciei, unde au fost relatate inundaţii masive.

În zona Kanalia, circa 30 de case au fost inundate, iar drumurile locale erau sub apă. La Kerasia, şapte case au fost evacuate preventiv, iar o porţiune de 150 de metri de drum a cedat în urma ploilor torenţiale.

Inundaţii au fost înregistrate şi în localitatea Larissa, extrem de afectate fiind drumurile de coastă, potrivit declaraţiilor viceprimarului Vassilis Letsios.

Precipitaţii masive au fost raportate şi în Halkidiki, cea mai mare cantitate de precipitaţii înregistrându-se în localitatea Sithonia – unde au fost inundate case, subsoluri şi magazine.

Citește și ANM a actualizat avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă

De asemenea, la Nikiti au fost raportate probleme legate de trafic, din cauza drumurilor inundate, în timp ce la Agios Nikolaos un râu a ieşit din matcă împiedicând circulaţia vehiculelor.

1 Comment

1 Comment

  1. Johann Kovaci

    2018-06-27T12:02:52+03:00 at 12:02

    E trist cand citesti si auzi de asemenea catrastrofe cu incendii si inundatii. Bine ca UE au aprobat saptamana trecuta o ultima transe de ajutor pentru Grecia in valoare de 15 Miliarde Euro. Mi-e teama ca din aceasta mare suma nu va ramane mai nimica pentru cei nevoiosi in urma inundatilor. Banii se scurg ca apa in cai, rauri si canale peste tot numai acolo unde e nevoie ei nu ajung. Ei, ca peste tot in lume…banii tot la bani trai si saracul tot sarac ramane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top